Asiakastilaisuus – Viisi syytä varata tilaussaunat asiakastilaisuuksiin

Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon onnistuneen asiakastilaisuuden järjestämisessä? Onnistuneen asiakastilaisuuden A ja O on saada mahdollisimman iso hyöty kotiin päin. Missä sitten tehdään parhaat diilit? Kuinka tehdä kaupanteosta helppoa kuin heinänteko? Saunassa tietenkin. Suomalaiseen tapaan kuuluu, ettei työtuntien aikana harrasteta smalltalkia, vaan se säästetään saunan lauteille, eikä suotta.

Olemme koonneet teille viisi erittäin hyvää syytä varata tilaussaunat asiakastilaisuuden, kokouksen tai koulutuksen päätteksi. Tutustumalla tähän kirjoitukseen maksimoit kaikki hyödyt asiakastilaisuuden järjestämisestä ja illan päätteksi asiakkaan kanssa voidaan paiskata kättä kaupan merkiksi.

1.   Saunat – Suomalainen tapa ja perinne

Arviolta noin 99 prosenttia Suomen kansalaisista käy säännöllisesti saunassa. Sauna on paikka, jossa tänä päivänä pestään fyysisesti ja henkisesti arjen kiireet pois. Sauna on paikka, jossa vaihdetaan kuulumiset, lievitetään stressiä ja pysähdytään hetkeen. Olipa kyseessä työviikon päättyminen, yritystilaisuuden järjestäminen, kansainvälisten vieraiden vastaanottaminen tai vaikkapa syntymäpäiväjuhlien järjestäminen, on usein tarjolla myös saunomista. Sauna on suomalaisille paikka, jossa vaihdetaan kuulumiset vanhojen ja uusien tuttavien kesken ja siksi se onkin oiva paikka kohdata myös businesskumppanit.

2.   Samanarvoisuus

Saunassa jokainen on samanarvoinen. Kun vaatteet riisutaan pois, tippuvat myös tittelit, kunniamerkit ja eriarvoisuus. Yhtäkkiä kaikki ovat samanarvoisia, kenenkään ei tule miettiä kuka johdattelee keskustelua tai kenen harteilla on tehdä aloite. Myös hän, joka on antanut pienemmän panoksen prosessiin voi huokaista helpotuksesta, sillä hän on riisuttuna aivan yhtä tärkeässä asemassa kuin kaikki muutkin. Ainoa asia, josta enää kilpaillaan on löylyn heittäjän rooli. Joillekin vaatteiden riisuminen tuntemattomien ihmisten kesken voi tuntua vaikealta, mutta tällä onkin paljon syvempi merkitys luottamuksen rakentumisessa liikekumppanien kanssa.

3.   Rentoutunut ilmapiiri

Saunatilat ovat totuttuun tapaan tunnelmalliset valaistuksen ja materiaalien ansiosta. Tunnelmalliset saunatilat luovat rauhallisen ympäristön rauhoittumiseen ja yhteyden luomiseen niin itseensä kuin kanssa saunojiin. Saunassa on taikaa, sillä asiat usein kirkastuvat mielessä, kun mieli pääsee lepäämään ja rentoutumaan. Täten syntyy paljon uusia ideoita ja saunomisen jälkeen olo on helposti inspiroitunut.

Yhdessä liikekumppanien kanssa saatatte tehdä paremmat sopimukset kuin osasitte itsekään etukäteen toivoa.

4.   Vapaamuotoisuus

Kun kaikki ovat päässeet lauteille, ei tarvitse miettiä onko asiat käsiteltävä tietyssä järjestyksessä, onko joku muistanut tehdä asialistan tai kuka tekee tapahtumasta muistiinpanot. Kun tilaussaunat lämpenevät, niin asioiden läpikäyntiä tehdään vapaamuotoisesti kuin itsestään. Saunoessa vaihdetaan kuulumisia, smalltalkataan ja välistä käydään asiaakin läpi. Kun katseet lauteilla ovat eteenpäin, on helpompi liikekumppanin kanssa käydä myös vaikeampia aiheita.

5.   Onnistunut päätös asiakastilaisuuteen

Rakenna onnistunut asiakastilaisuus niin, että voitte päättää tai aloittaa illan saunoilta. Mikäli päivä alkaa koulutuksen, kokouksen tai messujen ohella, niin suosittelemme yhteiseen illanviettoon ehdottomasti vähintään saunan lauteilla rentoutumista. Se on oiva paikka tehdä yhteenvetoa päivän asioista ja samalla hioa kumppanuutta tai yksittäisiä kauppoja asiakkaidesi kanssa. Useimmiten asiakastilaisuudet sisältävät kuitenkin ilta-aikaan järjestettävän illanvieton erinomaisen ruoan ja juoman sekä tilaussaunojen ja ulkoporealtaiden kera. Se on erinomainen yhdistelmä onnistuneeseen asiakastilaisuuteen.

 

Esimerkki asiakastilaisuudesta

18.00 Saapuminen Savutuvan Apajalle
Apajan henkilökunta toivottaa seurueenne tervetulleeksi. 

18.00 Alkumaljat
Hyvää tunnelmaa nostattamaan suosittelemme

Perlage Canah Brut Prosecco Superiore
Napue Gin & Tonic

18.30 Siirtyminen illalliselle
Apajan menuesittely

20.00 Siirtyminen saunatiloihin

Tutustu täältä Savutuvan Apajan saunatiloihin.

22.00 Tilaisuus päättyy

 

 

”Vietimme henkilökuntamme kesäistä virkistyspäivää Päijänteen kauniissa rantamaisemissa. Kesäkisat, hyvää ruokaa ja juomaa, saunaa sekä tietysti uintia helteisessä illassa. Paras seura, paljon naurua ja ihanan raukea, mutta virkistynyt olo! Kiitos Savutuvan apajalle upeista puitteista sekä ystävällisestä ja vieraanvaraisesta palvelusta. Tulemme varmasti toistekin!”

Anu P., Golden Day Spa & Salon

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous asiakastilaisuudesta