Juhlamenu Nuotta on ennen kaikkea kalanystävän mieleen. Tähän juhlalliseen kokonaisuuteen on valikoitunut pääruoan kuhan kaveriksi lähimetsien sienistä tehtyä kastiketta.
Apajalle kerätään yksittäisten toimijoiden toimesta karpalot, puolukat, mustikat, lakat ja sienet lähimetsistä. Niistä valmistetaan mehuja, glögiä ja erilaisia säilykkeitä, kuten marmeladeja.
Pääruokana tarjoiltava kuha on kalastettu Keurusselän vesistä ja se toimitetaan Apajalle suoraan kalastajan toimesta. Metsäsienikastikkeen sienet on pääosin itse poimittu keittiömme toimesta Keski-Suomen metsistä. Menussa kalavalikoimaa täydentää laukaalaisen Rossin Kalan savustettu lohi ja Apajalla itse savustetut Leppäveden muikut.
Paistettua kuhaa rukiisella siemenkuorrutteella
Paahdetulla sipulilla höystettyä perunapyreetä
Metsäsienikastiketta
Valkoviinivoissa kuullotetut kasvikset
Hunajapaahdettua kurpitsaa ja lehtikaalia
Apajalla savutettuja muikkuja ja valkosipulicremeä
Kylmäsavustettua lohta
Vihersalaattia
Viinitarhurin juustoa, rucolaa ja puutarhan vinegrette
Satokauden salaatinkastiketta, yrttiöljyä ja vinegretteä
Torpparin suolareunusleipää
Saaristolaisleipää
Voita
Apajan juhlakakku*
Kahvia ja teetä
*Valmistamme kermatäytekakkuja, mousse- ja juustokakkuja; marjaisina, suklaisina tai hedelmäisinä