Juhlamenu Sato kuljettaa ruokailijan läpi suomalaisen satokauden. Pöytään on valikoitunut monipuolinen kattaus lähitilojen herkkuja, joissa maistuvat puhtaat ja aidot maut.
Savutuvan Apajalla vastuullisuus tarkoittaa ennen kaikkea ruoan alkuperän tuntemista ja kotimaisen, suurilta osin keskisuomalaisen tuotannon suosimista. Apajalla käyttämämme liha tulee keskisuomalaisilta tiloilta, kasvattajilta ja kalastajilta. Tunnemme sopimustoimittajamme henkilökohtaisesti ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota heidän tuotteita osana Savutuvan Apajan menuja. Yhteistyö paikallisten tahojen kanssa tukee kotimaisen maatalouden toimeentuloa ja lisää maakunnan elinvoimaisuutta.
Tämän menun pääruokana tarjoiltava viljapossu tulee Pohjosahon tilalta Laukaasta. Tila on tuottanut laadukasta sianlihaa jo vuodesta 1988. Menu on monipuolinen ja juhlava kokonaisuus, jossa on laadukkaita yksityiskohtia ja suussa sulavia makuja. Kylmäsavulohen Apajalle toimittaa laukaalainen Rossin kala ja itse graavaamamme kuha on kalastettu Keurusselältä.
Kevyesti savustettua possunfileetä
Kermaista pippurikastiketta
Apajan Paholaisenhilloa
Maalaisperunat
Paahdettua palsternakkaa ja punajuurta
Hunajapaahdettua kurpitsaa ja lehtikaalia
Kylmäsavulohta
Ginigraavattua kuhaa
Vihersalaatti
Keisarinjuustoa, rucolaa ja puutarhan vinegretteä
Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä
Satokauden salaatinkastiketta, yrttiöljyä ja vinegretteä
Torpparin suolareunusleipää
Voita
Apajan juhlakakku*
Kahvia ja teetä
*Valmistamme kermatäytekakkuja,
mousse- ja juustokakkuja; marjaisina, suklaisina tai hedelmäisinä