M/S Apaja

Savutuvan Apaja sijaitsee Suomen pisimmän ja syvimmän järven Päijänteen rannalla ja sen pohjoispään viimeisellä niemekkeellä sekä samalla neljän vesireitin yhtymäkohdassa. Vesiteitse matkaa Jyväskylään, Äijälänjoen ja Jyväsjärven kautta ei ole enää kuin 4km. Tätä vesireittiä kutsuttiin Jyväsjoeksi ja Jyväskylää sen mukaisesti Jyväsjoen kyläksi.

Savutuvan Apajan oma laiva M/S Apaja kuljettaa tilauksesta ryhmiä. Risteily tarjoaa mahdollisuuden ihastella upeita maisemia jo matkan alkumetreiltä saapumisen yhteydessä tai nauttia yöttömän yön tunnelmasta matkalla Apajalta hotellille. Lisäksi voit kokea unohtumattomia teemaristeilyjä virkistyspäivien aikana.

M/S Apaja

M/S Apaja on Savutuvan Apajan oma n. 30-40 hengen matkustaja-alus anniskeluoikeuksin. M/S Apaja risteilee tilauksesta ja mahdollistaa mieluusti kuljetukset Jyväskylän satamasta tai sen lähilaitureista tilaisuuteenne ja takaisin. Lisäksi M/S Apaja sisävesiristeilee ja järjestää teemaristeilyitä tilauksesta.

Laivan tiedot:

Istumapaikkoja sisällä: max. 40
Istumapaikkoja kannella: 10
Suositeltu vierasmäärä: 10-35
Yhteensä vieraita laivakuljetukseen tai risteilylle mahtuu: max. 50
Rekisteröity henkilömäärä: 60

Laivalla on anniskeluoikeudet, joten omien juomien tuominen laivaan ei ole sallittua. Laivalta löytyy oma baaritiski sekä mahdollisuus etukäteen tilattuun pieneen purtavaan.

Äänentoisto ja mikrofoni ovat käytössänne koko risteilyn ajan. Halutessanne kauttamme onnistuu myös elävä musiikki risteilyn ajaksi.

Infoa M/S Apajasta

 • Laiva lähtee lähtökohtaisesti liikenteeseen sovittuna aikana, joten huolehdittehan, että ryhmänne on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
 • Toivomme, että ryhmänjohtaja esittäytyy heti saapuessaan laivan henkilökunnalle.
 • Laivalla toimii vain korttimaksu.
 • Laivan baari palvelee teitä koko risteilyn ajan.
 • Laiva on kokonaan anniskelualuetta, joten omien juomien tuominen laivalle on kielletty.
 • Huomioittehan, että laivalla on vain yksi wc,
 • Äänentoisto ja mikrofoni ovat käytössänne koko risteilyn ajan. Ilmoitattehan tarpeen etukäteen.
 • Huomioittehan, että laivalla ei ole ruokatarjoiluja, ellei siitä ole erikseen sovittu.
 • Laiva ei ole esteetön.
 • Teemaristeilyt sekä esiintyjät tilataan ja hinnoitellaan erikseen.
 • Huomioittehan sää/myrskyvarauksen laivaristeilyihin. Kun Päijänteelle on annettu kovan tuulen varoitus (keskituuli 14 m/s tai yli) tai muu ylivoimainen säätilanne (voimakas ukkosmyrsky tms.), kuljetus voidaan peruuttaa tai siirtää.

Yhdensuuntaiset kuljetukset

Tilausristeilyt Jyväskylän sataman tai sen lähilaitureiden sekä Savutuvan Apajan välillä ovat erinomainen vaihtoehto yhdistää illanviettoihin, virkistyspäivään, kesäjuhliin, saunailtoihin sekä muihin touko-syyskuun tapahtumiin.

Yhdensuuntainen matka Jyväskylän sataman tai sen lähilaitureiden ja Savutuvan Apajan välillä kestää n. 45min.

Hinta: alk. 400e (sis. alv10)

Meno-paluu kuljetukset

Jätä autot suoraan hotellien parkkiin tai kipsi juna-asemalta satamaan, sillä laivakuljetukset Jyväskylän sataman tai sen lähilaitureiden sekä Savutuvan Apajan välillä onnistuvat tilauksesta myös meno-paluuna.

Hyppää M/S Apajan kyytiin Jyväskylän satamasta tai vaikkapa Finlandia Hotelli Alban omasta laiturista ja seilaa kohti tilaisuuttanne Savutuvan Apajalle. Vietä huoleton kokous, illanvietto tai muu tapahtuma luonamme ja palaa lähtöpaikkaan vesitse.

Yhdensuuntainen matka Jyväskylän sataman tai sen lähilaitureiden ja Savutuvan Apajan välillä kestää n. 45min.

Hinta: alk. 750 e (sis. alv10)

Sisävesiristeilyt Savutuvan Apajalta

Virkistäydy Savutuvan Apajalla hyvän ruoan ja ainutlaatuisen miljöön ympäröimänä. Ruoki aistejasi lisää varaamalla päiväänne Savutuvan Apajalta lähtevä sisävesiristeily anniskeluoikeuksin. Tämä on oiva tapa nauttia Suomen suvesta ja kauniista järvimaisemista.

Sisävesiristeilyn kesto n. 1,5h
Hinta: alk. 35 e (sis. alv10) | hlö, minimissään 600 e | ryhmä

Teemaristeilyt Savutuvan Apajalta

Kaipaatko aktiviteettia päiväänne, mutta et oikein tiedä mikä aktiviteetti sopisi koko ryhmälle? Tutustu tästä Savutuvan Apajan järjestämiin teemaristeilyihin, sillä joukosta löytyy varmasti teidän ryhmälle sopiva vaihtoehto. Mikäli sopivaa vaihtoehtoa ei löydy, niin suunnitellaan yhdessä teille mieleinen teemaristeily!

Teemaristeilyn kesto 1-4h
Hinnat alkaen 50 e | henkilö, sisältäen risteilyn sekä ohjatun teeman mukaisen sisällön
Minimimaksu 900 e | ryhmä

Karaokeristeily
Yllätyksellinen elämysristeily
Olut tasting -risteily
Skumpparisteily
Alvar Aalto-risteily 

 

 

Klikkaa reittikuvaa isommaksi. 

Risteilykuljetus Jyväskylän satamasta tai sen lähilaitureista on erinomainen vaihtoehto aloittaa tai lopettaa tilaisuus Savutuvan Apajalla. M/S Apaja tarjoaa ainutlaatuisen matkan nauttien kauniista maisemista vesiltä käsin. Matka kestää n. 45minuuttia.

Klikkaa satamakarttaa isommaksi.

Jyväskylän satamassa M/S Apajalla on oma paikka, josta noudot tapahtuvat. Tähän samaan laituripaikkaan myös tiputamme vieraat, kun risteilykuljetus on suunniteltu Apajalta Jyväskylän suuntaan.

Laiva lähtee lähtökohtaisesti liikenteeseen sovittuna aikana, joten huolehdittehan, että ryhmänne on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Huomioittehan

Sää/myrskyvaraus laivaristeilyihin. Kun päijänteelle on annettu kovan tuulen varoitus (keskituuli 14 m/s tai yli) tai muu ylivoimainen säätilanne (voimakas ukkosmyrsky tms.), kuljetus voidaan peruuttaa tai siirtää.