Harjoittelu & työpaikka

Tule osaksi tiimiämme

Hae meille töihin

Tule osaksi tiimiämme

Hae meille töihin

vieraanvaraisuutta

ja tunnelmaa

aitoa

ja välitöntä

Harjoittelu

Onko edessäsi työharjoittelu tai opintojesi lopputyö?
Meillä saat kokemusta monenlaisista tapahtumista.

Toivomme, että olet oma-aloitteinen ja siksi annamme mielellämme sinulle vastuuta työtehtävissä. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja myös sinulla on mahdollisuus osallistua kehitystyöhön mikäli intoa riittää.
Toimintamme on erittäin monipuolista ja pystyt itse vaikuttamaan paljon harjoittelusi sisältöön. Työtehtäviä on tarjolla eri osa alueissa niin ravintolan, keittiön kuin myynninkin puolella. Tahdomme tarjota mahdollisuuden harjoitteluun, joka hyvinkin voi muuttua sinulle työpaikaksi harjoittelun jälkeen.
Tykkäämme tehdä työmme hymyillen ja nauraen, toisiamme kannustaen ja näitä odotamme myös sinulta.

Ota yhteyttä ja tule käymään paikan päällä! Aikaisempien harjoittelijoiden kokemuksiin voit tutustua sivun alalaidasta.

Hae harjoitteluun

Täytä hakemus

Hae harjoitteluun

Täytä hakemus

Harjoittelupaikkoja

Ympäri vuoden

Suositeltu kesto

3-4 kk

”Jamkin opiskelijat ovat olleet hyvin kysyttyjä työelämän harjoittelupaikoissa ja yritykset ovatkin yhteydessä meihin ulkomaita myöten, tarjotakseen opiskelijoillemme työharjoittelumahdollisuuksia.

Meille on tärkeää, että opiskelija löytää hyvän, itselleen sopivan paikan, jossa pääsee kehittymään ja oppimaan monipuolisesti oman alan työstä.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Savutuvan Apajan kanssa. Opiskelijat ovat saaneet monipuolista ja kattavaa työkokemusta ja heiltä saamamme palaute Savutuvan Apajasta on ollut poikkeuksellisen positiivista.”

Pauliina Silvennoinen – Senior Lecturer in JAMK, Sustainability, Consumer behaviour and Career coaching

Emilia Huppunen

Savutuvan Apajan harjoittelukokemuksia kesältä 2020

Apajalla työskentely oli ikimuistoista, tarjoten ensimmäisen työkokemuksen alalta upeassa ympäristössä monipuolisineen työtehtävineen. Harjoitteluni kesti  pandemian seurauksena puoli vuotta, jonka aikana pääsi kokemaan jos jonkinlaista. Kesällä 2020 kesäterassilla pääsi kokemaan baarin puolta ja grilliltä tarjoilua, joka oli lanseerattu koronan takia. Koin olevani onnekas, kun pääsin kokemaan miten poikkeusolot vaikuttavat alaan, esimerkiksi häiden ja muiden tilaisuuksien järjestelyyn.

Mahtavinta oli aivan ihanat työkaverit, jotka tukivat joka tilanteessa. Yhteishenki oli siis kohdallaan! Töitä oli mukavaa tehdä yhdessä, upeissa maisemissa Päijänteen rannalla enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta. Opin paljon uutta harjoitteluni aikana ja matkailun kärkeä opiskelevana tulevana restonomina paikka sopii hyvin näkemään mara-alan kummatkin puolet samassa paketissa. Lämpimät kiitokset siis Apajalle heidän antamastaan vankasta pohjasta työuralleni!

 

 

 

 

Minna Rinteelä

Harkkapaikkana Savutuvan Apaja oli aivan loistava ja täysin vailla vertaansa – jo pelkästään miljöönsäkin puolesta. Tein harkkaa juhannuksesta jouluun saakka ja sinä aikana pääsin näkemään ja kokemaan jos jonkinmoista tapahtumaa aina häistä muistotilaisuuksiin ja ristiäisiin, ja yrityskokouksista pikkujouluihin. Työpäivät olivat hyvin erilaisia keskenään, mikä toi mukavaa vaihtelua arkeen. Häät olivat kuitenkin ehdoton suosikkini niiden ainutlaatuisen tunnelman ja ihmisten vilpittömän onnellisuuden takia. Usein hääpäivät olivat työpäivinä pitkiä ja fyysisesti rankkoja, mutta aina yhtä ihania, ja aika kului kuin siivillä.

Parasta Apajalla oli työyhteisö. Porukka tuntui perheeltä, johon otettiin avosylin mukaan. Kaikki neuvoivat tarvittaessa, eikä koskaan tarvinnut arastella pyytää apua. Aina kannustettiin kysymään, jos jokin oli epäselvää tai jos halusin oppia jostain aiheesta lisää. Harjoitteluni edetessä sain myös enemmän vastuuta, ja koin, että minuun luotettiin, mikä tuki oppimistani ja lisäsi itseluottamustani. Kaiken kaikkiaan ihana harjoittelukokemus, jonka aikana opin valtavasti ja ennen kaikkea kasvoin ammattilaisena.

Jessi Raivio

Savutuvan Apajan harjoittelukokemuksia kesältä 2019

Kesän harjoittelu upeassa miljöössä Päijänteen rannalla oli ainutlaatuinen ja mahtava kokemus, jota en unohda varmasti koskaan. Suoritin restonomiopintojen ensimmäisen harjoittelun Savutuvan Apajalla, joka oli minulle entuudestaan melko tuntematon yritys. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä jo ensimmäisistä päivistä lähtien koin olevani hyvin tervetullut tähän yhteisöön.

Harjoittelun aikana pääsin kokemaan ja tekemään monipuolisesti eri työtehtäviä lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa, joista varmasti mieleenpainuvimpia olivat häät sekä isoimmat yritystilaisuudet. Oli mahtavaa, että kesän ja harjoittelun edetessä sain enemmän vastuuta työskennellessäni asiakaspalvelutehtävissä, joita oli hyvin monipuolisesti. Sainkin tärkeää oppia ja kokemusta sali- ja baarityöskentelystä. Työpäivät olivat keskenään erilaisia ja se tekikin harjoittelusta entistä antoisamman.

Mielestäni parhainta oli iloiset ja kannustavat työkaverit sekä lämpimät kesäillat toinen toistaan upeampia auringonlaskuja ihaillessa eri tilaisuuksien yhteydessä. Apajalla yhteishenki ja tekemisen meininki on huikea, joten tylsää hetkeä ei tullut koskaan ja aina kaikki neuvoivat sekä opettivat kun tarve vaati. Harjoittelu antoi minulle paljon ja viihdyin Apajalla niin hyvin, että suorastaan joka päivä odotin malttamattomana, että pääsisin töihin!

Emmi Kuisma

Kesä Savutuvan Apajan ainutlaatuisen hienossa ympäristössä upeiden tilaisuuksien parissa työskennellen oli ikimuistoinen.

Olen kolmannen vuoden restonomiopiskelija ja suoritin suuntaavan harjoitteluni Savutuvan Apajalla kesän 2018 aikana. Koin oloni alusta asti todella tervetulleeksi ja tuntuikin, että olin saapunut osaksi perhettä, en vain työyhteisöä.

Parasta työtehtävissä oli niiden monipuolisuus ja se, että pääsin tekemään ja kokemaan asioita, joita en olisi muuten välttämättä koskaan tullut kokeneeksi. Erilaisten tilaisuuksien kirjo sekä kaikki niiden valmistelussa ja taustalla tehtävä työ tulivat hyvin tutuiksi, ja sain runsaasti arvokasta kokemusta myös minulle ennestään vieraasta salityöskentelystä, myyntipuolta unohtamatta. Oli mukavaa, että sain paljon vastuuta ja kannustusta, ja ihanat työkaverit olivat aina valmiita auttamaan ja neuvomaan.

 

 

 

 

Sofia Flinkman

Sain olla mukana kehittämässä ruokia, ideoitani kuunneltiin ja sain paljon vastuuta Apajan keittiötyöstä.

Olin Savutuvan Apajalla kesätöissä keittiön puolella kesällä 2018. Siellä sain työskennellä Marjan kanssa, jolla on pitkä ura takanaan Savutuvan Apajalla. Työ Savutuvan Apajan keittiössä oli vaihtelevaa ja monipuolista, sillä ryhmien koko vaihteli paljon. Opin paljon uutta suomalaisista perinneruoista ja sain myös itse olla mukana kehittämässä ruokia ja tuoda omia ideoita esiin. Marja on Savutuvan Apajan keittiön sydän! Hän oli aina valmis auttamaan ja oli avoin uusille ideoille ja hänen kanssaan oli todella mukava ja rento työskennellä!

Parhaimpia muistoja kesästä oli ralliporukan grillijuhlat, jotka järjestettiin proomulla. Sain keittiön sijaan työskennellä ulkona grillaten ruokia ja tarjoilla niitä suoraan pannulta asiakkaille. Sain nähdä, kun lämmin kesäilta ilta alkoi hämärtyä ja ihmiset nauttivat olostaan. Loppukesästä tuurasin Marjan lomia, jolloin työskentelin keittiössä pääosin yksin. Sain ottaa paljon vastuuta, mutta aina oli joku jonka kanssa pystyin suunnittelemaan tulevaa tapahtumaa keittiön näkökulmasta ja kysymään jos jonkin mietitytti. Työ oli antoisaa ja työporukka Savutuvan Apajalla oli erittäin ihana! Työporukkaan oli helppo päästä mukaan ja tunsin oloni tervetulleeksi heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Paikkana Savutuvan Apaja on todella kaunis ja tuntui aina kuin olisi tulossa mökille kun pyöräilin pitkin hiekkatietä töihin. Päivinä jolloin tulin töihin pyörällä, oli ihanaa pulahtaa järveen ennen työpäivän alkua. Kiitos Savutuvan porukalle kesästä se oli ehdottomasti yksi parhaimpia työpaikkoja!

 

 

 

Jemina Kyyrö

Kesän mittainen harjoittelujakso Savutuvan Apajalla oli monipuolinen ja ainutlaatuinen kokemus.

Kesän aikana opin laajasti uusia asioita koskien erilaisia asiakastilaisuuksia, sekä niihin liittyvistä taustatöistä. Erityisen paljon pidin kesähäistä, jotka alkoivat varhain ja jatkuivat yöhön, sillä miljöö ja sen luoma tunnelma sai minut kokemaan melkein kuin itse olisin ollut vieraana häissä.

Savutuvalla ei tarvinnut pelätä jos halusi oppia uutta, sillä jokainen paikan työntekijöistä oli valmis ja halukas opettamaan asioita, liittyivät ne sitten laskutukseen tai heinäseipäiden tekoon.

Parasta harjoittelussa oli uuden oppiminen, aurinkoisten päivien hyödyntäminen pihahommissa sekä töiden jälkeinen pulahdus järvessä. Kohdallani koen harjoittelun Savutuvan Apajalla tukeneen urakehitystäni.

 

 

 

Eveliina Kuusniemi

Harjoittelun aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin, jotka ovat jääneet osaksi elämääni harjoittelun jälkeenkin.

Suoritin restonomiopintoihini sisältyvän toisen harjoittelun Savutuvan Apajalla Jyväskylässä. Yritys herätti mielenkiintoni kiinnostavan liikeidean ja ainutlaatuisen miljöönsä ansiosta. Tavoitteeni harjoittelulle oli laajentaa ammatillista osaamistani, ja Savutuvan Apaja tarjosikin mahdollisuuden tutustua erityisesti tilausravintola- ja juhlatoimintaan.

Harjoittelun aikana työskentelimme toisen harjoittelijan kanssa asiakaspalvelutehtävissä, minkä lisäksi hoidimme myös kaikenlaisia muita yrityksen toiminnassa vaadittavia tehtäviä. Työpäivät olivat todella vaihtelevia, ja ne koostuivat pääasiassa tilaisuuksien valmistelusta ja toteuttamisesta. Harjoittelun aikana pääsimme osaksi hyvin eri luonteisia ja kokoisia tilaisuuksia. Saimme työskennellä niin lukuisissa häissä ja juhlissa, yritystapahtumissa kuin vaikkapa vaihto-oppilaiden illanvietossa. Savutuvan Apajalla pääsikin tapaamaan myös monia kansainvälisiä vieraita, mikä oli mielestäni mahtavaa.

Asiakaspalvelutehtävien lisäksi pääsin tutustumaan monipuolisesti myös muihin pienyrityksessä vaadittaviin tehtäviin ja taitoihin. Oli todella mielenkiintoista päästä seuraamaan matkailuyrittäjän arkea. Yritys soveltuukin hyvin erityisesti matkailu- ja ravintola-alan harjoittelupaikaksi, sillä se edustaa hyvin suomalaista matkailubisnestä, ja harjoittelun aikana pääsi tutustumaan lähietäisyydeltä yritystoiminnan pyörittämiseen.

 

 

Koska yritys on pieni perheyritys, pääsi tiimiin helposti mukaan ja vastaanotto oli lämmin. Harjoittelun aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin, jotka ovat jääneet osaksi elämääni harjoittelun jälkeenkin. Mukavat työkaverit, mielenkiintoiset työtehtävät ja kaunis miljöö tekivätkin kesästäni ikimuistoisen.