Savutuvan Apajalla onnistuvat pikkujoulut niin lounas- kuin illallisaikaan. Jouluna nautitaan perinteisestä joulunajan pöydästä, joka kulkee nimellä Talonpojan joulupöytä tai hieman modernimmasta vuoden 2024 joulumenusta. Joulumenut ovat saatavilla lokakuun lopusta jouluun saakka ja tänä aikana saatavilla ovat myös muut menukokonaisuutemme.
Talonpojan joulupöytä on perinteinen suomalainen kokonaisuus joulun ajan herkuista. Menun joulukinkku kasvatetaan Laukaassa Pohjosahon tilalla. Graavilohi on taattua laatua Rossin Kalalta, Laukaasta.
Perinteinen suomalainen kinkku
Apajan lihapata
Talon sinappi
Imelletty perunalaatikko
Porkkanalaatikko
Lanttulaatikko
Graavattua lohta
Vihersalaattia ja yrttikastiketta
Rosollia ja punajuurivaahtoa
Metsäsienisalaattia
Apajan joululeivät ja voita
Apajan kotikalja ja vesi
Kahvi ja tee
Piparinen pannacotta
Vuoden 2024 joulumenu on huolella suunniteltu kokonaisuus, jossa keittiömme tuo esiin lähitilojen ainutlaatuiset ja laadukkaat raaka-aineet. Kattauksemme alkaa runsaalla ja näyttävällä alkupalapöydällä, joka johdattaa vieraamme herkulliseen makumatkaan. Pääruokana tarjoamme kivijärveläistä hirveä ja Niittymäen nautaa, jota täydentää lähimetsien raikas puolukka. Menussa maistuvat jouluiset maut uudella tavalla, sillä perinteiset laatikot ja kinkut puuttuvat tästä kokonaisuudesta kokonaan. Tämä joulumenu tarjoaa modernin twistin perinteiseen juhlapöytään.
Grazing table
”Grazing table” tunnetaan sen runsaudesta, jossa ruoat ovat kauniisti aseteltu suurelle pöydälle. Suomeksi tätä konseptia voi parhaiten kuvata sanalla ”nautiskelupöytä.”
Valikoima Apajan suolaisia leivonnaisia
Sisältää muun muassa Torpparin leipää, crostineita ja karmellisoitua Pohjosahon tilan possua lehtitaikinassa
Valikoima paikallisia kaloja
Sisältää muun muassa sokerisuolattua lohta Rossin Kalalta sekä Apajalla ginigraavattua Keurusselän kuhaa.
Valikoima paikallisia juustoja
Sisältää muun muassa Auramoussea, Juustoportin brändipähkinäjuustoa ja Jukolan Cheddaria. Juustojen kanssa tarjoilla oman pihan raparperihilloketta sekä pipareita ja parmesankeksejä.
Niittymäen savupalvikalkkunaa ja glögiomenaa
Lisäksi Grazing table sisältää erilaisia levitteitä, tahnoja ja cremejä sekä vaihtuvia paikallisia tuotteita ja hedelmiä.
Pääruoka tarjoillaan buffet-pöydästä
Hirveä ja Niittymäen nautaa padassa
Tummaa karpalosiiderikastiketta
Pulmupuolukkaa
Paahdettuja perunoita ja juureksia
Jälkiruokana valintanne mukaisesti koko seurueelle
Rommirusinacreme ja kirsikkahilloke
TAI
Uunipaahdettuja hedelmiä, pähkinää ja vanhanajan vaniljakastiketta
Kahvi ja tee
69 e | hlö
Joulumenujemme seuraksi olemme valinneet huolella viinisuositukset, jotka täydentävät molempia juhlamenuja ja kuljettavat vierailijan hienosti läpi koko aterian. Tämän lisäksi tarjoamme valikoimamme ulkopuolelta erityisen tyylikkään vaihtoehdon: Rosé Magnum, joka sopii mainiosti valkoviinin sijaan ja tuo pöytään juhlan tuntua.
Valkoviini
Famos Rivaner-Grauburgunder 52 e | 75cl
Grauburgunder, Rivaner. Tämän raikkaan viinin tuoksu tarjoilee appelsiinihillon ja päärynöiden vivahteita sekä hentoa sitruunaa ja hedelmäisyyttä. Maultaan viini on miellyttävän aromikas, hedelmäinen ja puolikuiva, tasapainoisen monipuolinen.
Punaviini
Barbera d’Asti la Vigna Vecchia 64 e | 75cl
Barbera. Keskitäyteläinen ja hivenen hapokas Barbera, jonka maku on paahteinen ja tummakirsikkainen. Tuoksussa rypäleelle tyypillistä lämmintä mausteisuutta, hapokasta marjaisuutta sekä häivähdys tervaa. Äärimmäisen herkullinen pari varsinkin possulle sekä pataruoalle.
Roséviini
Schmitges Spätburgunder Rosé Magnum 139 e | 150cl
Spätburgunder. Väriltään kaunis, kirkkaan, heleänpunainen ja erittäin persoonallinen rosé.
Tuoksu raikas ja hedelmäinen, mansikkaa, yrttejä ja balsamicoa.
Maku kuivahko, paljon punaisia marjoja, mineraalisuutta, mausteita, hedelmäinen ja pitkä maku.
Unohtumatonta yhdessäoloa joulutunnelmassa!