Savusaunassa 40 tuntia kypsytetty Tiituspohjan viljapossu kannetaan kahden miehen voimin sisään.
Puiselle lavetille aseteltu possu maustetaan ja liekitetään näyttävästi juhlaväen edessä.
Savusaunassa 40 tuntia kypsytetty Tiituspohjan viljapossu kannetaan kahden miehen voimin sisään.
Puiselle lavetille aseteltu possu maustetaan ja liekitetään näyttävästi juhlaväen edessä.
Vieraanvaraisuudesta ei tingi kokkimmekaan, joka leikkaa ja tarjoilee maukasta possua sinulle juuri nälkäsi mukaan.
Possun lisäksi tarjoillaan
Panimoyhtiö X -lähioluet
8 e | plo
Alceno Organic Monastrel, Espanja
39 e | plo
Langhe Arneis Bosio, Italia
39 e | plo
Kuiva ja hedelmäisen raikas kuohuviini alkumaljaksi ja seurusteluun. Rypäleet: Airen 100%
Hieman tasokkaampi luomukuohuva, maussa vihreää omenaa ja hedelmäisyyttä. Sopii paitsi juhlamaljaksi, myös kalaruuille kuten Keurusselän kuhalle. Rypäleet: Glera 100%
Tyylikäs samppanja tärkeimpiin juhlahetkiin. Väriltään vaalean kirkkaankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, sitruunaisen raikas ja tuore, mausteena yrttejä ja trooppista hedelmää. Maku raikas, mineraalinen ja hieman sitruunainen, mukana yrttejä ja pyöreää kypsää hedelmää, miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Tässä samppanjassa hallitsee alueelle ominaiset Pinot noirin pyöreät ja täyteläiset aromit. Sopii leikkeleille, kylmille kala- ja äyriäisruuille sekä juustoille. Rypäleet: Pinot noir 80 %, Pinot Meunier 10 % ja Chardonnay 10 %. Dosage 9 g/l.
Kuiva, maultaan kevyen hedelmäinen, hieman omenainen ja keskihapokas. Hyvä yleisviini kevyemmille ruuille ja seurusteluun läpi illan. Rypäleet: Trebbiano 90%, Chardonnay 10%
Tuoksussa hedelmää, päärynää ja kukkaisuutta. Maultaan raikkaan hedelmäinen ja miellyttävän hapokas, appelsiinin kuorta ja yrttisyyttä. Kuiva ja raikas viini, joka sopii mainiosti vaalealle kalalle. Rypäleet: Arneis 100%
Tuoksu kukkean hedelmäinen, aromaattinen ja raikas, mukana hieman makeutta. Maku puolikuiva, hieman hapokas, miellyttävän hedelmäinen ja pehmeä. Aromaattisuus ja hienoinen yrttisyys jatkuu jälkimaussa. Rypäleet: Riesling 100%
Tyypillisen mustaherukkainen ja kukkainen Sauvignon Blanc rypäleen kotiseuduilta Sancerren kukkuloilta. Maku on kuiva, mieto ja raikkaan hapokas. Rypäleet: Sauvignon Blanc 100%
Tämä upea Chablis on puhdas ja täsmällinen kimppu hienoa graniittisuutta, mineraalisuutta sekä kirpeitä tuoksuja ja sitrushedelmiä. Maku on tasapainoinen ja hennosti kosketuksessa sitruunan kanssa. Hapokkuus on hyvin integroitunut ja viini tuntuu sopusointuiselta. Rypäleet: Chardonnay 100%
Tuoksultaan aistikas yhdistelmä eksoottisia hedelmiä, viikunaa, sitrusta ja persikkaa sekä kukkaisuutta. Maussa on hienostuneen täyteläinen hedelmäisyys, tyylikäs mineraalisuus ja makea mausteisuus, taustalla inkivääriä. Jälkimaku erittäin aromikas ja pitkä, jopa hiukan rasvainen. Rypäleet: Roussanne 40 % , Grenache Blanc 40 % sekä 20 % Picpoul, Clairette ja Ugni Blanc.
Pehmeän keskitäyteläinen, marjaisa ja hieman mausteinen yleisviini noutopöydälle ja seurusteluun. Rypäleet: Nero d´Avola 100 %
Tuoksussa kypsää hedelmää, tuoretta tammea, hentoa vaniljaisuutta ja yrttejä. Maku miellyttävän tasapainoinen ja kevyen täyteläinen. Rypäleet: Monastrell 85 %, Syrah 10 %, Garnacha 5 % .
Tuoksussa herkullista hedelmäisyyttä ja marjaisuutta, mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja kypsää kirsikkaa, taustalla hivenen pippurisuutta. Maku voimakkaan intesiivinen ja harmoninen, kypsän hedelmän lisäksi mukana lakritsaa ja voita. Tämä luomuviini sopii erinomaisesti Apajalla savustetun, luhankalaisen karitsanpaistin kumppaniksi. Rypäleet: Grenache 50 %, Syrah 25 % ja Mourvedre 25 %.
Syvä, karmiininpunainen väri. Monimuotoinen ja voimakas, suuri ja täyteläinen sekä raikas ja kirpeä. Aromikas, kypsän hedelmäinen ja tanniininen viini, jonka maussa on ripaus ruusua, paahteisuutta, mustikoita ja tervaa. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle. Rypäleet: Nebbiolo 100%.
Väri tumman mahonginpunainen, tuoksu pehmeän täyteläinen ja mausteinen, tiivis aromaattisuus ja hedelmäisyys hallitsee tuoksupalettia, jossa taustalla myös vaniljaa, balsamicoa ja yrttejä. Maku lämpimän voimakas ja marjaisan pehmeä, mukana kahvin sekä kaakaon elementtejä. 2-3 vuoden tammitynnyrikypsytys antaa tälle upealle Amaronelle tuhdin täyteläisen maun. Erittäin tasokas valinta savustetulle karitsalle, kun haluat tarjota vieraillesi vain parasta. Rypäleet: Corvina, Rondinella, Molinara.
Väriltään kaunis, tumman violetinpunainen. Tuoksu tuore ja hieman makea, piimää, tummaa hedelmää, suklaata ja maitokahvia. Maussa täyteläinen alku, makean hedelmäinen, pitkä ja konsentroitunut jälkimaku. Rypäleet: Grenache 65 %, Mourvèdre 15 %, Syrah 20 %.
Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu kypsän täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Maku loistavan tasapainoinen ja jalon hunajainen. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Jäännössokeri 135,0 g/l.
Väriltään herkän rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maussa löytyy mausteista hapokkuutta, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Makeus on hienostunutta ja mousse todella pieni ja suunmukainen. Mahtava yhdistelmä Apajan Mustikkakukon kanssa. Rypäleet: Brachetto 100%.
Opinsaunankiuas
40820 Haapaniemi
Jyväskylä