Ruokailu Jyväskylässä

Savutuvan Apajan keittiön filosofia perustuu ruoan alkuperään, valmistustapoihin ja elämyksellisyyteen. Meille tärkeintä on, että vieraamme saavat luonamme ikimuistoisia ruokaelämyksiä.

Alueellamme on A-oikeudet ja baarimme palvelee teitä koko tilaisuutenne ajan.

Klassikko menut

Varmat valinnat jokaiseen makuun

Talon menut

Maistuvat valinnat arkeen ja juhlaan

 

Juhlamenut

Sesongeista inspiroituneet menukokonaisuudet juhlaan kuin juhlaan

Saunamenut

Maukkaat purtavat löylyjen oheen

Juomat

Baaristamme löydät laajan valikoiman niin kotimaisten kuin ulkomaisten tuottajien juomia.
Viineihin ja muuhun juomavalikoimaan voitte tutustua alta.

Oman pihan hunaja

Apajan pihan kahdessa mehiläispesässä asuu pihamme ahkerat hunajamehiläiset, joiden tehtävänä on pölyttää puutarhamme puita, pensaita ja muita istutuksia. Jälkituotteena saamme käyttöömme herkullisen makeaa hunajaa sekä aromikasta siitepölyä ruokia ja cocktaileja maustamaan.

Hunajaa voi ostaa myös kotiin tai tuliaiseksi. 

Sauhu – Savulager

Apajan kevyen savuinen Lager -olut Sauhu on syntynyt Savutuvan Apajan savusaunan lauteilla yhteistyössä Panimoyhtiö X:n kanssa. Tämä kevyt ja raikas olut sopii erinomaisesti niin ruoan kanssa nautittavaksi, kuin myös saunaolueksi.

Meidän lisäksi olutta saa valikoiduista ruokakaupoista, ravintoloista ja tietenkin panimon omasta puodista.

Savutuvan Apaja ja Chaîne des Rôtisseurs

Savutuvan Apajalle myönnettiin 14.5.2021 Rôtisseurs-kilpi. Tämä ravintolalle myönnettävä tunnustus on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta.

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Toiminnallaan järjestö edistää ja vaalii kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö toimiikin aktiivisessa yhteistyössä paitsi ammattilaisten ja harrastajien, myös alan oppilaitosten kanssa.

Savutuvan Apajan ja  Chaîne des Rôtisseurs –järjestön arvot kohtaavat monella tapaa. Me molemmat haluamme luoda ainutkertaisia elämyksiä hyvien ystävien ja korkeatasoisen ruoan ja juoman parissa. Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää ja oppilaitosyhteistyö on oleellinen osa myös Savutuvan Apajan toimintaa. Koemme olevamme tärkeässä roolissa mahdollistamassa nuorten ammattilaisten kehittymistä ravintola-alan huippuosaajiksi esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen työssäoppimisen muodossa. Savutuvan Apajalla vaalimme paikallisuuden ja opiskelijayhteistyön lisäksi myös erilaisia valmistustapoja, erityisesti avotulta, hiillosta ja savustusta, jotka ovat tunnusomaisia myös Chaîne des Rôtisseurs –järjestölle.

Hyvää turvallisesti

Meille on tärkeää, että vieraamme saavat nauttia hyvää ja ennen kaikkea turvallista ruokaa. Eviran koordinoima Oiva järjestelmä kannustaa meitä ylläpitämään tasoa elintarvikelainsäädännön mukaisena ja huolehtimaan tuotteidemme turvallisuudesta.

Tutustu oiva-raportteihin täällä