Yrityksen arvot & ihmiset

Mihin uskomme

Savutuvan Apajalla tiimin laatu ja hyvinvointi ovat aina etusijalla. Haluamme työskennellä hyvien ihmisten kanssa, ja lähtökohtanamme on vaikuttaa positiivisesti heidän elämäänsä.Kun tapaamme ja tervehdimme, haluamme kokea molemminpuolisen spontaanin hymyn. Haluamme tarjota työympäristön, jossa jokainen tuntee olonsa turvalliseksi, jokaisen mielipide tulee kuulluksi ja jokaista kohdellaan oikeudenmukaisesti.

Uskomme vahvasti, että tämä luo työympäristön, jossa työstä saadaan energiaa ja jossa voi kokea, että työ antaa enemmän kuin ottaa. Haluamme tiimiimme ihmisiä, jotka auttavat meitä parantamaan ja tarvittaessa päivittämään arvojamme uudelleen.

Uskomme tiimityöhön. Odotamme tiimimme auttavan toisiaan ja osallistuvan tarvittaessa kaikilla tarvittavilla liiketoiminnan osa-alueilla oleviin työtehtäviin. Olemme vahva tiimi, joka työskentelee yhdessä yhteisten tavoitteidemme eteen.

Tiimimme hyvinvointi on menestyksemme avain. Uskomme, että hyvinvointi vaikuttaa suoraan sitoutumiseen ja työtyytyväisyyteen Savutuvan Apajalla. Kun tiimi on tyytyväinen, se näkyy hyvänä palveluna, hyvinä tuotteina ja tyytyväisinä asiakkaina. Tämä puolestaan ​​luo kannattavaa toimintaa ja turvaa yrityksen tulevaisuuden.

Strategia – miten saavutamme sen

Haluamme tiimiimme ihmisiä, jotka jakavat arvomme, joilla on myönteinen asenne, kohtelevat muita kunnioittavasti ja ovat ylpeitä ammatistaan. Kannustamme tiimiämme vapaa-ajan aktiviteetteihin, jotka lisäävät heidän hyvinvointiaan ja teemme parhaamme järjestääksemme vuoroja niin, että aikaa jää harrastuksiin, urheiluun tai jatko-opintoihin.

Toimialamme on kausiluonteista, mikä vaatii joustoa ja halukkuutta tehdä töitä sesongin aikana tiiviimmin. Odotamme tiimiltämme joustavuutta tarvittaessa. Samalla olemme vahvasti sitoutuneet järjestelemään työvuoroja niin, että työntekijöillämme on mahdollisuus nauttia lomista ja vapaa-ajasta parhaalla mahdollisella tavalla. Ymmärrämme, että jokaisella yksilöllä on erilaiset tarpeet, ja kiinnitämme huomiota jokaisen ihmisen mieltymyksiin, jotka sopivat hänen nykyiseen elämänvaiheeseensa.

Panostamme hyvään johtamiseen, joka tarjoaa tunneturvallisuutta ja mahdollistaa korkean työtehokkuuden selkeillä vastuilla ja prosesseilla. Kaikki tietävät, mitä heiltä odotetaan, ja kaikki ovat tietoisia muiden tiimin jäsenten vastuista.

Keskustelemme yrityksen strategiasta avoimesti ja tarkistamme, miten onnistuimme verrattuna tavoitteisiin, tarkistamme arvojamme sisäisesti ja arvioimme, pystymmekö toteuttamaan ne vuosittain.

Tarjoamme kokeillemme mahdollisuuden lähteä 2–4 viikon työharjoitteluun ulkomailla, jonka aikana he saavat 50 % palkastaan.

Keittiö-filosofiamme

Apajan ruoka on kunnianosoitus Keski-Suomen maanviljelijöille, kalastajille ja metsästäjille. Samalla se osoittaa arvostusta Suomen historiaa ja perinteitä kohtaan. Valmistamme keskisuomalaisten tilojen ja toimittajien puhtaista raaka-aineista ensiluokkaisen maistuvaa ruokaa, itse, käsityönä. Haluamme hyödyntää erilaisia valmistustapoja, kuten hiillosta, savustusta ja avotulta.

Paikallinen ruoka

Savutuvan Apajalla vastuullisuus tarkoittaa ennen kaikkea ruoan alkuperän tuntemista ja kotimaisen, pitkälti keskisuomalaisen tuotannon suosimista. Tunnemme sopimustoimittajamme henkilökohtaisesti ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota heidän tuotteitaan osana Savutuvan Apajan menuja.

Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa tukee kotimaisen maatalouden toimeentuloa ja lisää maakunnan elinvoimaisuutta.

Liha ja siipikarja

Apajan käyttämä liha tulee keskisuomalaisilta tiloilta ja kasvattajilta, jotka pitävät huolta eläinten hyvinvoinnista. Voimme itse vierailla tiloilla niin halutessamme. Kaikki munat ovat häkkivapailta tiloilta. Lisäksi meillä on myös hyvät suhteet paikallisiin metsästäjiin, jotka tarjoavat meille tuoretta riistaa syksyn aikana.

Kala ja ravut

Paikalliset kalastajat toimittavat kalasaaliinsa suoraan Apajalle. Kalat, joita keittiömme teille tarjoaa, ovat pyydetty lähivesiltä verkkoja, mertoja tai uistimia käyttäen. Verkolla pyydettyä kalaa käytämme tarjonnassamme sen mukaisesti, mitä saamme saaliiksi. Ravut hankitaan paikallisilta kalastajilta, jotka pyytävät ne mertoja käyttäen.

Oma puutarha

Kestävyys korostuu myös omassa pihapuutarhassamme, jossa kasvatamme yrttejä ja vihanneksia ruokia ja juomia maustamaan. Kesällä ja alkusyksystä hyödynnämme ruokalistoissamme Apajan omaa satoa. Puutarhastamme löytyy herneitä, kurkkuja, kirsikkatomaatteja ja mansikoita. Omenat, raparperit ja kuusenkerkät ovat saatavilla myös talvella siirappien muodossa sekä pakastuksen ja säilönnän myötä.

Poiminta

Meillä on toimittajia, jotka keräävät karpaloita, puolukoita, mustikoita, lakkoja ja sieniä lähimetsistä. Niistä valmistetaan mehuja, glögiä ja erilaisia ​​säilykkeitä, kuten marmeladeja. Marjoja ja kuusenkerkkiä keräämme toisinaan myös oman henkilökunnan toimesta.

Omat mehiläiset ja hunaja

Oma hunajatuotanto lisää puutarhan satoa ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Mehiläisten pölytys on yksi tärkeimmistä elintarviketurvan ja elintarviketuotannon tekijöistä. Melkein kaikissa menuissamme on hunajaamme muodossa tai toisessa, esimerkiksi hunajapaahdettuja kasviksia, hunajamarinoitua punasipulia ja jälkiruokia maustamassa.

Minimoidut ruoka- ja pakkausjätteet

Apajalla ruokahävikkiä ei juuri tule, sillä tiedämme ryhmäkoot aina etukäteen. Hyödynnämme kuitenkin mahdolliset ylijäämät. Leivästä tulee nopeasti krutonkeja tai valkosipulileipää, kotikaljan mäski hyödynnetään mallasleivässä, pehmenneet marjat jälkiruokakastikkeissa, vinegreteissä tai siirapeissa juomia maustamaan ja perunat sekä vihannekset voidaan hyödyntää leivissä.

Savutuvan Apajalla käytämme mieluiten koko eläimen. Valmistamme itse sekä liha- että kalaliemet eläinten ja kalan luista. Kalan nahka voidaan hyödyntää paahtamalla siitä koristeita ja lastuja.

Ryhmäruokailut ja buffet-tarjoilupöytien käyttö mahdollistavat pakkausjätteen minimoimisen tilaamalla oikean määrän aineksia tapahtuman koon mukaan. Päätoimittajamme tuovat tarvittavat ainesosat suoraan meille uudelleenkäytettävissä laatikoissa, jolloin vältytään kertakäyttöpakkauksilta lähes kokonaan.

Viini & juomat

Mihin uskomme

Savutuvan Apajalla valitsemme viinimme ja juomamme huolella vieraiden eri tilaisuuksien ja mieltymysten mukaan. Menujemme monipuolisten makupalettien myötä menuihin voi yhdistää useita eri juomavaihtoehtoja, mikä on tuo haastetta viinien valintaan. Pyrimme laajaan mutta tehokkaaseen valikoimaan viinejä, jotta voimme tarjota sekä edullisia viinejä että korkealaatuisia vaihtoehtoja laadukkailta alueilta silloin, kun vain paras on kyllin hyvää. Viinisuositukset yhdistetään aina pääruoan kanssa. Viineissä ja juomissa myös tuotteen itsensä tulee jakaa ja edustaa Apaja-brändin arvoja – alkaen tuottajasta aina pullon ulkonäköön asti.

Strategia – miten saavutamme sen

Toimimme mieluiten pienempien maahantuojien ja paikallisten panimoiden kanssa. Läheisessä yhteistyössä luotettavan viinikauppiaan kanssa voimme hyötyä heidän asiantuntemuksestaan ​​viinejämme valittaessa. Pienemmän kumppanin kanssa voimme myös pyytää erikoistoimituksia ja pienempiä lähetyksiä, mikäli vieraamme haluaa tietyn viinin tietyltä viinitilalta mistä päin maailmaa tahansa.

Teemme yhteistyötä paikallisen panimon kanssa. Heidän kanssansa yhteistyössä on tuotettu talon oma olut, Sauhu -savulager, jonka maltaat savustetaan savusaunassamme.

Valmistamme mehua oman puutarhamme omenoista ja raparpereista. Keväällä hyödynnämme myös pihamme lukuisia koivuja keräämällä koivunmahlaa. Käytämme omia käsintehtyjä tuotteitamme, kuten mehua ja hunajaa, myös cocktailkehityksessä.

Asiakaspalvelu

Mihin uskomme

Savutuvan Apajalla tavoitteenamme on auttaa ihmisiä tapaamaan henkilökohtaisesti ja nauttimaan yhteisestä ajasta. Teemme kaikkemme varmistaaksemme vieraillemme ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen. Ainutlaatuisten puitteiden, laadukkaiden ruokien ja juomien sekä lämpimän ja välittävän asiakaspalvelun avulla pyrimme luomaan oman ravintolatyylimme, jota ei voi verrata mihinkään muuhun suomalaiseen ravintolaan. Toivomme, että tyytyväiset asiakkaat jakavat kokemuksiaan ystäville ja työtovereille ja palaavat itsekin Apajalle uudelleen. Uskomme, että vieraidemme palveleminen tuottaa meille mielihyvää ja antaa työllemme tarkoitusta.

Strategia – miten saavutamme sen

Henkilöstö on asiakastyytyväisyyden avaintekijä. Jokaisen työntekijän tulee jakaa ja hyväksyä Apajan arvot. Kiinnitämme erityistä huomiota uusien työntekijöidemme ja harjoittelijoidemme perehdytykseen. Valmistelemme jokaisen tapahtuman hyvissä ajoin etukäteen varmistaaksemme, että olemme huomioineet kaikki tarvittavat toimenpiteet. Painotamme voimakkaasti Apajan viittä aistia: mitä vieraamme näkevät, tuntevat, kuulevat, haistavat ja maistavat.

Henkilökunnan vastuut on jaettu hyvin, jotta kaikki tietävät tehtävänsä vieraiden saapuessa. Tapahtuman aikana kiinnitämme täyden huomion vieraistamme huolehtimiseen ja heidän auttamiseensa viihtymään Apajalla.

Viestintä & myynti

Mihin uskomme

Olemme Savutuvan Apajalla sitoutuneet pysymään totuudenmukaisina ja rehellisinä kaikessa toiminnassamme, mukaan lukien mainonnassa ja markkinoinnissa. Meille on tärkeää, että markkinoinnin pohjalta nousseet mielikuvat ja odotukset kohtaavat paikan päällä. Haluamme rakentaa viestinnän kautta kulttuuria ja yhteisöä, johon meidän asiakkaamme sekä henkilökunnan on helppo sitoutua.

Korostamme läheistä suhdettamme kaikkiin tuottajiimme. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota lähitilan tuotteita osana Savutuvan Apajan menuja ja haluamme nostaa heidät ansaitsemalleen paikalle.

Lisäksi sisäisellä viestinnällä vahvistamme yrityksen arvoja ja strategiaa, joka lisää yhteisöllisyyttä ja näkyy ulospäin parempana asiakaskokemuksena. Uskomme, että panostamalla avoimeen sisäiseen viestintään tuloksena on sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta sekä parempi palvelukokemus.

Uskomme, että tapahtuman järjestämisen ja suunnittelun tulee olla asiakkaalle mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Jaamme mieluusti ammattitaitoamme ja kokemuksiamme tapahtumien järjestämisestä. Olemme koonneet toimivan yhteistyökumppaniverkoston, joka auttaa tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Huolehdimme varausprosessin sujuvuudesta olemalla tavoitettavissa, vastaamalla asiakkaan tarpeisiin ja vastaamalla tarjouspyyntöihin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Meille on tärkeää olla luottamuksen arvoinen kumppani alusta loppuun saakka.

Strategia – miten saavutamme sen

Vahvistamalla sisäisellä viestinnällä yrityksen arvojen tietoisuutta henkilökunnan kesken, on niistä helpompi viestiä ulospäin ja toimia arvojen mukaisesti.

Jakamalla arvot ja ymmärtämällä Savutuvan Apajan strategian kilpailuedut, voimme koko henkilökuntana sitoutua toimimaan arvojemme mukaisesti ja motivoitua kilpailueduista. Viestimme arvojemme mukaista informaatiota oikeissa kanavissa, oikeaan aikaan. Viestinnän tulee parantaa asiakaskokemusta.

Viestinnälle on määritelty yrityksen arvojen ja strategian mukainen tavoite, jota tarkastellaan säännöllisesti. Viestinnälle ja myyntityölle on varattu tarpeeksi resursseja sen toteuttamiseen.

Viiden aistin Apaja | Tunne-elämys

Mihin uskomme

Elämys Apajalla koostuu valtavasta määrästä isompia ja pienempiä asioita.

Monesti etenkin juuri pienistä asioista syntyy viimeinen wow-elämys, kirsikka kakun päällä. Tunnelmallinen kynttilä, tuore pihalta poimittu kukka maljakossa, huolella koristeltu drinkki, tilaisuuteen sopiva musiikki, yksilöity viesti saunatuvassa tai totutusta tavasta poiketen aseteltu ruoka-annos ovat vain muutamia pikkuesimerkkejä, jotka luovat tunnelmaa.

Isoin ero hyvän ja erinomaisen välillä tehdään kuitenkin ihmisten toiminnalla. Se miten me Apajalla puhumme vieraiden kanssa, opastamme häntä alueella liikkumisessa, kerromme ruoasta tai juomasta ja miten hyvästelemme hänet kotimatkalle, on aivan ratkaisevan tärkeää. Ihmisten välisellä vuorovaikutuksella on valtavan tärkeä merkitys. Se on myös vaikein asia opettaa.

Kannattavuus

Emme kilpaile alhaisilla hinnoilla, vaan haluamme tarjota erinomaisia ​​tuotteita ja asiakaspalvelua hinnoilla, jotka mahdollistavat kannattavan liiketoiminnan. Haluamme saada tunnustusta erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Uskomme, että ihmiset ovat valmiita maksamaan reilun hinnan erinomaisesta kokemuksesta.

Investointeja arvioidaan niiden tuottavuuden perusteella. Niiden tulee parantaa työtehoa, tuottaa lisäarvoa ja näin ollen johtaa parempaan sijoitetun pääoman tuottoon. Ainoa poikkeus ovat henkilöstöä ja asiakkaan turvallisuutta parantavat investoinnit.

Kannattavuus mahdollistaa oikeudenmukaisen palkan maksamisen työntekijöillemme, antaa tarvittavan pääoman rakennustemme ylläpitoon ja kunnostukseen sekä varmistaa toimintamme jatkuvuuden pitkällä aikavälillä.