Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Hinta (sis. alv)

69 e | hlö

Ryhmäkoko

10 +

Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Menun hinta sisältää

  • Tilan yksityiskäyttöönne etukäteen sovituksi ajaksi
  • Maittavan menukokonaisuuden
  • Tilan peruskoristelun
  • Kattauksen talon astioilla
  • Ammattitaitoisen palvelun tilaisuutta valmistaessa ja aikana
  • Tilan siivouksen tilaisuuden jälkeen

Apajan Rôtisseurs – kilpimenu

Alkuruoka pöytiin tarjoiltuna
Yrttigraavattua Keurusselän kuhaa, Rossin Kalan kylmäsavulohta sekä savumuikkumoussea saaristolaisleivällä.

Välikeitto pöytiin tarjoiltuna
Samettinen mustajuuri-lipstikkakeitto

Pääruoka pitopöydästä
Savustettua karitsaa ja kahvikastiketta
Mustaherukkahyytelöä

Suola-yrttiperunat
Paahdetut kasvikset

Jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna
Makumatka Apajan pihapiiriin

 

Viinipaketti 51 e | vieras

Viinilista

Viinilista

Kuohuviinit

Veuve Alban Sparkling Brut, Ranska

41 e | 75 cl

Erittäin kuiva ja hedelmäisen raikas kuohuviini alkumaljaksi ja seurusteluun.

Perlage Canah Brut Prosecco Superiore, Italia

47 e | 75 cl

Hieman tasokkaampi luomukuohuva, maussa vihreää omenaa ja hedelmäisyyttä. Sopii paitsi juhlamaljaksi, myös kalaruuille kuten Keurusselän kuhalle. Rypäleet: Glera 100%

Champagne Cuvee Dangin Fays, Ranska

85 e | 75 cl

Tyylikäs samppanja tärkeimpiin juhlahetkiin. Väriltään vaalean kirkkaankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, sitruunaisen raikas ja tuore, mausteena yrttejä ja trooppista hedelmää. Maku raikas, mineraalinen ja hieman sitruunainen, mukana yrttejä ja pyöreää kypsää hedelmää, miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Tässä samppanjassa hallitsee alueelle ominaiset Pinot noirin pyöreät ja täyteläiset aromit. Sopii leikkeleille, kylmille kala- ja äyriäisruuille sekä juustoille. Rypäleet: Pinot noir 80 %, Pinot Meunier 10 % ja Chardonnay 10 %. Dosage 9 g/l.

Valkoviinit

Muga Blanco, Espanja

52 e | 75 cl

Tuoksussa voimakasta kukkaisuutta, tuoretta hedelmää, hienostunutta tammisuutta taustalla. Suussa viini on erittäin raikas ja miellyttävä, hedelmäisyyden myötä myös erittäin suuntäyttävä.

Franz Hahn Riesling, Saksa

50 e | 75 cl

Kuiva ja hapokas. Raikkaan hedelmäinen ja tasapainoinen.

Žorž Rebula, Slovenia

58 e | 75 cl

Väriltään kultaisen oranssi. Maussa kypsiä hedelmiä, paahteisuutta ja jopa hieman savuisuutta. Tammitynnyrikypsytys tuo makuun tuhtia tammisuutta. Tätä viiniä löydät Suomessa vain Savutuvan Apajalta!

Sancerre blanc Dezat 2017, Ranska

59 e | 75 cl

Tyypillisen mustaherukkainen ja kukkainen Sauvignon Blanc rypäleen kotiseuduilta Sancerren kukkuloilta. Maku on kuiva, mieto ja raikkaan hapokas. Rypäleet: Sauvignon Blanc 100%

Châteauneuf-du-Pape Blanc Xavier, Ranska

77 e | 75 cl

Tuoksultaan aistikas yhdistelmä eksoottisia hedelmiä, viikunaa, sitrusta ja persikkaa sekä kukkaisuutta. Maussa on hienostuneen täyteläinen hedelmäisyys, tyylikäs mineraalisuus ja makea mausteisuus, taustalla inkivääriä. Jälkimaku erittäin aromikas ja pitkä, jopa hiukan rasvainen. Rypäleet: Roussanne 40 % , Grenache Blanc 40 % sekä 20 % Picpoul, Clairette ja Ugni Blanc.

Punaviinit

Biftu Roble, Espanja

48 e | 75 cl

Väriltään tummanpunainen, tuoksussa mausteisuutta, balsamicoa, yrttejä, luumua ja mineraalisuutta. Maku pehmeän ja täyteläisen mausteinen ja marjainen. Maukas viini yhdistettäväksi mausteiselle ja grillatulle lihalle

Bardolino DOC Monte del Frá, Italia

49 e | 75 cl

Tuoksu miellyttävän marjainen, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Maku reilun keskitäyteläinen, sopivasti hapokas ja pyöreätanniininen, marjainen ja hieman mausteinen.

Côtes du Rhône Villages Xavier, Ranska

60 e | 75 cl

Tuoksussa herkullista hedelmäisyyttä ja marjaisuutta, mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja kypsää kirsikkaa, taustalla hivenen pippurisuutta. Maku voimakkaan intesiivinen ja harmoninen, kypsän hedelmän lisäksi mukana lakritsaa ja voita. Tämä luomuviini sopii erinomaisesti Apajalla savustetun, luhankalaisen karitsanpaistin kumppaniksi. Rypäleet: Grenache 50 %, Syrah 25 % ja Mourvedre 25 %.

Klosterneuburg Pinot Noir, Itävalta

57 e | 75 cl

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, savuinen, pippurinen. Varsin aromikkaasta mausta löytyy hapokasta tummaa marjaisuutta, erityisesti karhunvatukkaa sekä pitkä mausteinen jälkimaku.

Passato Barolo Organic Bosio, Italia

69 e | 75 cl

Syvä, karmiininpunainen väri. Monimuotoinen ja voimakas, suuri ja täyteläinen sekä raikas ja kirpeä. Aromikas, kypsän hedelmäinen ja tanniininen viini, jonka maussa on ripaus ruusua, paahteisuutta, mustikoita ja tervaa. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle. Rypäleet: Nebbiolo 100%.

Châteauneuf-du-Pape rouge Xavier, Ranska

78 e | 75 cl

Väriltään kaunis, tumman violetinpunainen. Tuoksu tuore ja hieman makea, piimää, tummaa hedelmää, suklaata ja maitokahvia. Maussa täyteläinen alku, makean hedelmäinen, pitkä ja konsentroitunut jälkimaku. Rypäleet: Grenache 65 %, Mourvèdre 15 %, Syrah 20 %.

Jälkiruokaviinit

Huxelrebe Auslese, Bioweingut Lorenz, Saksa

28 e | 50 cl

Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu kypsän täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Maku loistavan tasapainoinen ja jalon hunajainen. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Jäännössokeri 135,0 g/l.

Pineto Brachetto d`Acqui DOCG, Italia

25 e | 37,5 cl

Väriltään herkän rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maussa löytyy mausteista hapokkuutta, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Makeus on hienostunutta ja mousse todella pieni ja suunmukainen. Mahtava yhdistelmä Apajan Mustikkakukon kanssa. Rypäleet: Brachetto 100%.

Savutuvan Apajalle myönnettiin 14.5.2021 Rôtisseurs-kilpi. Tämä ravintolalle myönnettävä tunnustus on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Toiminnallaan järjestö edistää ja vaalii kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö toimiikin aktiivisessa yhteistyössä paitsi ammattilaisten ja harrastajien, myös alan oppilaitosten kanssa. 

Savutuvan Apajan ja  Chaîne des Rôtisseurs –järjestön arvot kohtaavat monella tapaa. Me molemmat haluamme luoda ainutkertaisia elämyksiä hyvien ystävien ja korkeatasoisen ruoan ja juoman parissa. Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää ja oppilaitosyhteistyö on oleellinen osa myös Savutuvan Apajan toimintaa. Koemme olevamme tärkeässä roolissa mahdollistamassa nuorten ammattilaisten kehittymistä ravintola-alan huippuosaajiksi esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen työssäoppimisen muodossa. Savutuvan Apajalla vaalimme paikallisuuden ja opiskelijayhteistyön lisäksi myös erilaisia valmistustapoja, erityisesti avotulta, hiillosta ja savustusta, jotka ovat tunnusomaisia myös Chaîne des Rôtisseurs –järjestölle.