Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Rôtisseurs – kilpimenu

Alkuruoka pöytiin tarjoiltuna
Vihersalaattia ja yrtti-vinegretteä, yrttigraavattua Keurusselän kuhaa, Rossin Kalan kylmäsavulohta sekä savumuikkumoussea ruispunajuurilastulla.

Välikeitto pöytiin tarjoiltuna
Samettinen mustajuuri-lipstikkakeitto
Torpparin leipää ja voita

Pääruoka pitopöydästä
Savustettua Luhangan karitsaa ja kahvikastiketta
Mustaherukkahyytelöä

Suola-yrttiperunat
Paahdetut kasvikset

Jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna
Makumatka Apajan takapihalle

Viinipaketti

51 e | vieras

Alkuruoka
Žorž Rebula 2018, Slovenia 12cl

Välikeitto
Franz Hahn Riesling feinherb 2018, Saksa 12cl

Pääruoka
Xavier Vignon Côtes du Rhône villages 2016, Ranska 16cl

Jälkiruoka
Huxelrebe Auslese bio Lorenz 2016, 8cl

Kahvi avec
Maxime Trijöl VSOP | Lakkalikööri 4cl

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Hinta (sis. alv)

69 e | hlö

Ryhmäkoko

10 +

Savutuvan Apajalle myönnettiin 14.5.2021 Rôtisseurs-kilpi. Tämä ravintolalle myönnettävä tunnustus on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Toiminnallaan järjestö edistää ja vaalii kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö toimiikin aktiivisessa yhteistyössä paitsi ammattilaisten ja harrastajien, myös alan oppilaitosten kanssa. 

Savutuvan Apajan ja  Chaîne des Rôtisseurs –järjestön arvot kohtaavat monella tapaa. Me molemmat haluamme luoda ainutkertaisia elämyksiä hyvien ystävien ja korkeatasoisen ruoan ja juoman parissa. Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää ja oppilaitosyhteistyö on oleellinen osa myös Savutuvan Apajan toimintaa. Koemme olevamme tärkeässä roolissa mahdollistamassa nuorten ammattilaisten kehittymistä ravintola-alan huippuosaajiksi esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen työssäoppimisen muodossa. Savutuvan Apajalla vaalimme paikallisuuden ja opiskelijayhteistyön lisäksi myös erilaisia valmistustapoja, erityisesti avotulta, hiillosta ja savustusta, jotka ovat tunnusomaisia myös Chaîne des Rôtisseurs –järjestölle.