Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Hinta (sis. alv)

79 e | hlö

Ryhmäkoko

10 +

Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Menun hinta sisältää

  • Tilan yksityiskäyttöönne etukäteen sovituksi ajaksi
  • Maittavan menukokonaisuuden
  • Tilan peruskoristelun
  • Kattauksen talon astioilla
  • Ammattitaitoisen palvelun tilaisuutta valmistaessa ja aikana
  • Tilan siivouksen tilaisuuden jälkeen

Apajan Rôtisseurs – kilpimenu

Jaettavat alkuruoat pöytiin tarjoiltuna
Yrttigraavattua Keurusselän kuhaa
Rossin Kalan kylmäsavulohta
Savumuikkumoussea saaristolaisleivällä.

Välikeitto pöytiin tarjoiltuna
Samettinen lipstikkakeitto | Samettinen mustajuurikeitto

Pääruoka pitopöydästä
Savustettua karitsaa ja kahvikastiketta
Mustaherukkahyytelöä

Suola-yrttiperunat
Paahdetut kasvikset

Jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna
Makumatka Apajan pihapiiriin

 

Viinipaketti 51 e | vieras

Viinilista

Viinilista

Kuohuviinit

Veuve Alban Sparkling Brut, Ranska

45 e | 75 cl

Erittäin kuiva ja hedelmäisen raikas kuohuviini alkumaljaksi ja seurusteluun.

Perlage Canah Brut Prosecco Superiore, Italia

60 e | 75 cl

Hieman tasokkaampi luomukuohuva, maussa vihreää omenaa ja hedelmäisyyttä. Sopii paitsi juhlamaljaksi, myös kalaruuille kuten Keurusselän kuhalle. Rypäleet: Glera 100%

Champagne Cuvee Dangin Fays, Ranska

85 e | 75 cl

Tyylikäs samppanja tärkeimpiin juhlahetkiin. Väriltään vaalean kirkkaankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, sitruunaisen raikas ja tuore, mausteena yrttejä ja trooppista hedelmää. Maku raikas, mineraalinen ja hieman sitruunainen, mukana yrttejä ja pyöreää kypsää hedelmää, miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Tässä samppanjassa hallitsee alueelle ominaiset Pinot noirin pyöreät ja täyteläiset aromit. Sopii leikkeleille, kylmille kala- ja äyriäisruuille sekä juustoille. Rypäleet: Pinot noir 80 %, Pinot Meunier 10 % ja Chardonnay 10 %. Dosage 9 g/l.

Valkoviinit

Von Buhl Riesling Organic Gutswein Trocken, Saksa

49 e | 75 cl

Riesling

Famos Rivaner-Grauburgunder, Saksa

54 e | 75 cl

Grauburgunder, Rivaner

Bodegas Vionta Albariño, Espanja

58 e | 75 cl

Albariiño

Moillard Petit Chablis, Italia

62 e | 75 cl

Chardonnay

Grüner Veltliner der Fuchs, Itävalta

63 e | 75 cl

Grüner Veltliner

Riesling von den Terassen Moser, Itävalta

66 e | 75 cl

Riesling

Punaviinit

Ethno Mavrud-Cabernet Franc, Bulgaria

49 e | 75 cl

Cabernet Franc, Mavrud

Arthur Metz Pinot Noir Alsace, Ranska

52 e | 75 cl

Pinot Noir

T'Air d'Oc Syrah, Ranska

52 e | 75 cl

Syrah

Marqués de Cáceres Excellens Reserva, Espanja

59 e | 75 cl

Tempranillo

Barbera d'Asti la Vigna Vecchia, Italia

57 e | 75 cl

Barbera

Moillard Petit Chablis

62 e | 75 cl

Chardonnay

Moillard le Duche Pinot Noir, Ranska

64 e | 75 cl

Pinot Noir

Jälkiruokaviinit

Viinilistamme päivittyy

Savutuvan Apajalle myönnettiin 14.5.2021 Rôtisseurs-kilpi. Tämä ravintolalle myönnettävä tunnustus on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Toiminnallaan järjestö edistää ja vaalii kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö toimiikin aktiivisessa yhteistyössä paitsi ammattilaisten ja harrastajien, myös alan oppilaitosten kanssa. 

Savutuvan Apajan ja  Chaîne des Rôtisseurs –järjestön arvot kohtaavat monella tapaa. Me molemmat haluamme luoda ainutkertaisia elämyksiä hyvien ystävien ja korkeatasoisen ruoan ja juoman parissa. Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää ja oppilaitosyhteistyö on oleellinen osa myös Savutuvan Apajan toimintaa. Koemme olevamme tärkeässä roolissa mahdollistamassa nuorten ammattilaisten kehittymistä ravintola-alan huippuosaajiksi esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen työssäoppimisen muodossa. Savutuvan Apajalla vaalimme paikallisuuden ja opiskelijayhteistyön lisäksi myös erilaisia valmistustapoja, erityisesti avotulta, hiillosta ja savustusta, jotka ovat tunnusomaisia myös Chaîne des Rôtisseurs –järjestölle.