Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Hinta (sis. alv)

69 e | hlö

Ryhmäkoko

10 +

Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Menun hinta sisältää

  • Tilan yksityiskäyttöönne etukäteen sovituksi ajaksi
  • Maittavan menukokonaisuuden
  • Tilan peruskoristelun
  • Kattauksen talon astioilla
  • Ammattitaitoisen palvelun tilaisuutta valmistaessa ja aikana
  • Tilan siivouksen tilaisuuden jälkeen

Rôtisseurs – kilpimenu

Alkuruoka pöytiin tarjoiltuna
Vihersalaattia ja yrtti-vinegretteä, yrttigraavattua Keurusselän kuhaa, Rossin Kalan kylmäsavulohta sekä savumuikkumoussea saaristolaisleivällä.

Välikeitto pöytiin tarjoiltuna
Samettinen mustajuuri-lipstikkakeitto
Torpparin leipää ja voita

Pääruoka pitopöydästä
Savustettua Luhangan karitsaa ja kahvikastiketta
Mustaherukkahyytelöä

Suola-yrttiperunat
Paahdetut kasvikset

Jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna
Makumatka Apajan pihapiiriin

 

Viinipaketti 51 e | vieras

Viinilista

Viinilista

Kuohuviinit

Cruse blanc de blancs, Ranska

30 e | 75 cl

Kuiva ja hedelmäisen raikas kuohuviini alkumaljaksi ja seurusteluun. Rypäleet: Airen 100%

Perlage Canah Brut Prosecco Superiore, Italia

39 e | 75 cl

Hieman tasokkaampi luomukuohuva, maussa vihreää omenaa ja hedelmäisyyttä. Sopii paitsi juhlamaljaksi, myös kalaruuille kuten Keurusselän kuhalle. Rypäleet: Glera 100%

Champagne Cuvee Dangin Fays, Ranska

65 e | 75 cl

Tyylikäs samppanja tärkeimpiin juhlahetkiin. Väriltään vaalean kirkkaankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, sitruunaisen raikas ja tuore, mausteena yrttejä ja trooppista hedelmää. Maku raikas, mineraalinen ja hieman sitruunainen, mukana yrttejä ja pyöreää kypsää hedelmää, miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Tässä samppanjassa hallitsee alueelle ominaiset Pinot noirin pyöreät ja täyteläiset aromit. Sopii leikkeleille, kylmille kala- ja äyriäisruuille sekä juustoille. Rypäleet: Pinot noir 80 %, Pinot Meunier 10 % ja Chardonnay 10 %. Dosage 9 g/l.

Valkoviinit

Tini Trebbiano, Italia

32 e | 75 cl

Kuiva, maultaan kevyen hedelmäinen, hieman omenainen ja keskihapokas. Hyvä yleisviini kevyemmille ruuille ja seurusteluun läpi illan. Rypäleet: Trebbiano 90%, Chardonnay 10%

Langhe Arneis 2017 Bosio, Italia

39 e | 75 cl

Tuoksussa hedelmää, päärynää ja kukkaisuutta. Maultaan raikkaan hedelmäinen ja miellyttävän hapokas, appelsiinin kuorta ja yrttisyyttä. Kuiva ja raikas viini, joka sopii mainiosti vaalealle kalalle. Rypäleet: Arneis 100%

Hahn Riesling feinherb, Saksa

47 e | 75 cl

Nuori, vihertävän läpikuultava väri. Tuoksu nuori ja tuore, trooppinen hedelmäpommi, jossa miellyttävää hunajaisuutta ja makeaa hedelmäisyyttä. Maku kuivahko, sitruunainen hapokkuus saa viinin tuntumaan kuivemmalle, ripaus greippiä ja ketunleipää, mineraalisuutta. Rypäleet: Riesling 100%

Sancerre blanc Dezat 2017, Ranska

54 e | 75 cl

Tyypillisen mustaherukkainen ja kukkainen Sauvignon Blanc rypäleen kotiseuduilta Sancerren kukkuloilta. Maku on kuiva, mieto ja raikkaan hapokas. Rypäleet: Sauvignon Blanc 100%

Chablis AOC Domaine des Hâtes 2017, Ranska

56 e | 75 cl

Tämä upea Chablis on puhdas ja täsmällinen kimppu hienoa graniittisuutta, mineraalisuutta sekä kirpeitä tuoksuja ja sitrushedelmiä. Maku on tasapainoinen ja hennosti kosketuksessa sitruunan kanssa. Hapokkuus on hyvin integroitunut ja viini tuntuu sopusointuiselta. Rypäleet: Chardonnay 100%

Châteauneuf-du-Pape Blanc 2014 Xavier, Ranska

69 e | 75 cl

Tuoksultaan aistikas yhdistelmä eksoottisia hedelmiä, viikunaa, sitrusta ja persikkaa sekä kukkaisuutta. Maussa on hienostuneen täyteläinen hedelmäisyys, tyylikäs mineraalisuus ja makea mausteisuus, taustalla inkivääriä. Jälkimaku erittäin aromikas ja pitkä, jopa hiukan rasvainen. Rypäleet: Roussanne 40 % , Grenache Blanc 40 % sekä 20 % Picpoul, Clairette ja Ugni Blanc.

Punaviinit

Tini Nero d´Avola, Italia

32 e | 75 cl

Pehmeän keskitäyteläinen, marjaisa ja hieman mausteinen yleisviini noutopöydälle ja seurusteluun. Rypäleet: Nero d´Avola 100 %

Alceno Organic Monastrell 2016, Espanja

39 e | 75 cl

Tuoksussa kypsää hedelmää, tuoretta tammea, hentoa vaniljaisuutta ja yrttejä. Maku miellyttävän tasapainoinen ja kevyen täyteläinen. Rypäleet: Monastrell 85 %, Syrah 10 %, Garnacha 5 % .

Côtes du Rhône Villages 2015 Xavier, Ranska

49 e | 75 cl

Tuoksussa herkullista hedelmäisyyttä ja marjaisuutta, mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja kypsää kirsikkaa, taustalla hivenen pippurisuutta. Maku voimakkaan intesiivinen ja harmoninen, kypsän hedelmän lisäksi mukana lakritsaa ja voita. Tämä luomuviini sopii erinomaisesti Apajalla savustetun, luhankalaisen karitsanpaistin kumppaniksi. Rypäleet: Grenache 50 %, Syrah 25 % ja Mourvedre 25 %.

Barolo 2014 Bosio, Italia

59 e | 75 cl

Syvä, karmiininpunainen väri. Monimuotoinen ja voimakas, suuri ja täyteläinen sekä raikas ja kirpeä. Aromikas, kypsän hedelmäinen ja tanniininen viini, jonka maussa on ripaus ruusua, paahteisuutta, mustikoita ja tervaa. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle. Rypäleet: Nebbiolo 100%.

Amarone Vini dei Cardinali 2013, Italia

65 e | 75 cl

Väri tumman mahonginpunainen, tuoksu pehmeän täyteläinen ja mausteinen, tiivis aromaattisuus ja hedelmäisyys hallitsee tuoksupalettia, jossa taustalla myös vaniljaa, balsamicoa ja yrttejä. Maku lämpimän voimakas ja marjaisan pehmeä, mukana kahvin sekä kaakaon elementtejä. 2-3 vuoden tammitynnyrikypsytys antaa tälle upealle Amaronelle tuhdin täyteläisen maun. Erittäin tasokas valinta savustetulle karitsalle, kun haluat tarjota vieraillesi vain parasta. Rypäleet: Corvina, Rondinella, Molinara.

Châteauneuf-du-Pape rouge Xavier 2015, Ranska

69 e | 75 cl

Väriltään kaunis, tumman violetinpunainen. Tuoksu tuore ja hieman makea, piimää, tummaa hedelmää, suklaata ja maitokahvia. Maussa täyteläinen alku, makean hedelmäinen, pitkä ja konsentroitunut jälkimaku. Rypäleet: Grenache 65 %, Mourvèdre 15 %, Syrah 20 %.

Jälkiruokaviinit

Huxelrebe Auslese, Bioweingut Lorenz, Saksa

28 e | 50 cl

Läpikuultava, olkeen vivahtava kullankeltainen väri. Tuoksu kypsän täyteläinen ja hedelmäinen, passionhedelmää, keltaista herukkaa ja hunajaa. Maku loistavan tasapainoinen ja jalon hunajainen. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Jäännössokeri 135,0 g/l.

Pineto Brachetto d`Acqui DOCG, Italia

25 e | 37,5 cl

Väriltään herkän rubiininpunainen, tuoksussa ruusua, vadelmaa, punaisia metsämarjoja, ananasta, litsiä ja passionhedelmää. Maussa löytyy mausteista hapokkuutta, ruusunkukkaa, mansikkaa, vadelmaa ja yrttejä. Makeus on hienostunutta ja mousse todella pieni ja suunmukainen. Mahtava yhdistelmä Apajan Mustikkakukon kanssa. Rypäleet: Brachetto 100%.

Savutuvan Apajalle myönnettiin 14.5.2021 Rôtisseurs-kilpi. Tämä ravintolalle myönnettävä tunnustus on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Toiminnallaan järjestö edistää ja vaalii kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö toimiikin aktiivisessa yhteistyössä paitsi ammattilaisten ja harrastajien, myös alan oppilaitosten kanssa. 

Savutuvan Apajan ja  Chaîne des Rôtisseurs –järjestön arvot kohtaavat monella tapaa. Me molemmat haluamme luoda ainutkertaisia elämyksiä hyvien ystävien ja korkeatasoisen ruoan ja juoman parissa. Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää ja oppilaitosyhteistyö on oleellinen osa myös Savutuvan Apajan toimintaa. Koemme olevamme tärkeässä roolissa mahdollistamassa nuorten ammattilaisten kehittymistä ravintola-alan huippuosaajiksi esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen työssäoppimisen muodossa. Savutuvan Apajalla vaalimme paikallisuuden ja opiskelijayhteistyön lisäksi myös erilaisia valmistustapoja, erityisesti avotulta, hiillosta ja savustusta, jotka ovat tunnusomaisia myös Chaîne des Rôtisseurs –järjestölle.