Savutuvan Apajalla savustamme itse aidolla tulella, ulkoilmassa.
Savustuksessa käytämme puruna pääsääntöisesti leppää, joka on tunnettu sen antamasta lempeästä mausta. Purujen joukkoon heitämme usein esimerkiksi katajaa tai varpuja aromia tuomaan.
Savunmakua ovat tässä menussa saaneet pääruokana tarjoiltavan karitsan lisäksi muikut.
Karitsaa Apajalle toimittaa Luhangasta Mäentalon ja Joutsenlahden tilat.
Katajassa savustettua karitsaa
Kahvikastiketta
Mustaherukkahyytelöä
Ruskistettu voipuikulapyré
Lähimetsien sieniä kermaisessa kastikkeessa
Apajalla savustettuja muikkuja
Yrttigraavattua Keurusselän kuhaa
Savuporosalaattia karpaloilla
Paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustoa
Korianteri-sinapinsiemenjogurttia
Vihersalaattia ja Apajan yrttiöljyä
Marjasalaatti leipäjuustolla ja kuusenkerkkäsiirapilla
Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä
Käsinleivotut leivät
Yrttitomuvoita
Kaurainen puolukkamalja, jogurttivaahtoa ja kinuskikastiketta
Kahvia ja teetä