Juhlamenumme kevään ja kesän aikana johdattavat ruokailijan suomalaisen satokauden parhaisiin antimiin. Pöytään on valikoitunut kattava valikoima lähitilojen herkkuja, joissa korostuvat puhtaat ja aidot maut.
Savutuvan Apajalla vastuullisuus näkyy ennen kaikkea raaka-aineiden alkuperän tuntemisena ja kotimaisen, erityisesti keskisuomalaisen tuotannon suosimisena. Käyttämämme liha ja kala tulevat luotettavilta keskisuomalaisilta tuottajilta, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.
Juhlamenu Niitty on monipuolinen ja juhlava kokonaisuus, jossa on laadukkaita yksityiskohtia ja suussa sulavia makuja. Menuun on valittu huolella paikallisia raaka-aineita. Pääruokana on tarjolla kolme erilaista vaihtoehtoa, joista voitte valita yhden koko seurueelle. Pääruokana tarjoitava kuha on pyydetty meille suoraan kalastajan toimesta Keurusselän vesistä. Lihavaihtoehdon naudan filee tulee meille Niittymäen tilalta Vilppulasta ja paikallista halloum-tyylistä juustoa saamme Juustoportilta. Halla valmistetaan suomalaisesta lehmän- ja vuohenmaidosta ja on maustettu mintulla.
Menu tarjoillaan kokonaisuudessaan buffet-pöydästä.
Torpparin leipää
Saaristolaisleipää
Apajan siemenleipää
Yrtti-pestoa
Paahdettua paprikatahnaa
VoitaViherversosalaattia ja vadelmaa
Kirsikkatomaattia, mozzarellaa a ja basilikaa
Lämminsavulohta, paahdettua yrttiperunaa, mustaherukalla marinoitua punasipulia ja fenkoli-smetanakurkkua
Naudan rosépaistia, omenaa, rucolaa piparjuurikreemillä
Ginigraavattua kuhaaItsetehtyjä krutonkeja, crostineita, siemeniä ja paahdettua sipulia
Omenaista salaattikastiketta, sitrusöljyä ja puutarhan vinaegretteaValitsemanne yhtenäinen pääruoka koko seurueelle
Rapeaksi paistettua kuhafilettä ja paahdettua voikastiketta
Hölskypottua
Hunajapaahdettuja kesän kasviksia
Tomaatti-paprikapannu ja karamellisoitua fenkolia timjamilla
Kesäkurpitsaa ja vuohenjuusto-basilikakreemiä, lehtikaalisipsejäYrttivoilla glaseerattua naudan fileetä ja tummaa karpalokastiketta
Minttu-marinoitua mustaherukkahilloketta
Paahdettua varhaisperunaa
Hunajapaahdettuja kesäporkkanoita, tattaria ja pähkinää
Rapeaa parsaa ja broccolinia pekonimurulla
Tomaatti-paprikapannu ja timjamiaPaistettua Halla-juustoa
Porkkana-minttukreemiä
Mustaa riisiä ja paholaisen pataa
Hunajapaahdettuja kesän kasviksia
Rapeaa parsaa ja broccolinia
Kesäkurpitsaa, lehtikaalia ja vuohenjuusto-basilikakreemiäKahvia ja teetä
Huomioittehan, että valitessanne pääruuaksi naudan fileetä, alkupalojen rosépaisti korvataan muulla tuotteella.
Huomioittehan, että valitessanne pääruuaksi kasvisvaihtoehdon, osa alkuruoista vaihdetaan alla oleviin.
Kesäinen parsasalaatti
Punajuuri carpaccio
Paahdettua yrttiperuna, marinoitu punasipuli
Fenkoli-smetanakurkkua ja fetajuustoa
Torpparin leipää
Saaristolaisleipää
Voita
NokkospestoaVersosalaattia ja herukkakastiketta
Tillisiemenkurkkua
Marinoitua kirsikkatomaattia ja mozzarellaa
Savulohta, paahdettua perunaa, Myrttisen maustekurkkua ja marinoitua punasipuliaItsetehtyjä krutonkeja, siemeniä ja paahdettua sipulia
Sinappista salaatinkastiketta, sitrusöljyä ja marjaista vinaegretteaValitsemanne yhtenäinen pääruoka koko seurueelle
Hunajasinapilla glaseerattua kirjolohta ja paahdettua voikastiketta
Uuden sadon hölskypottuja
Korvasienimuhennosta
Hunajapaahdettuja kesäporkkanoita ja tattaria
Karamellisoitua fenkolia ja purjoaHärkäpataa ja tummaa karpalokastiketta
Paahdettuja nappulaperunoita
Mustaherukkahilloketta
Hunajaisia pannujuureksia yrttikreemillä
Tomaatti-paprikapannu timjamillaKevyesti savustettua porsaan ulkofilettä ja sinappimoussea
Tummaa omenasiiderikastiketta
Koskenlaskija-kermaperunoita
Hunajaisia pannujuureksia ja paahdettua tattaria
Karamellisoitua fenkolia ja purjoaKahvia ja teetä
Juhlamenu Kaisla on juhlava kokonaisuus, jossa ruoat valmistetaan rennolla otteella, tinkimättä laadusta ja mausta. Pääruoaksi voitte valita kolmen herkullisen vaihtoehdon joukosta yhden pääruoan koko seurueellenne.
Vaihtoehtoina tässä menukokonaisuudessa ovat Laukaalaisen Rossin Kalan lohi, Niittymäen tilan naudasta valmistettu härkäpata, tai Pohjosahon tilan kevyesti savustettu possu.
Tervetuloa nauttimaan juhlahetkestä rennossa ilmapiirissä Juhlamenu Kaislan parissa!
Menu tarjoillaan kokonaisuudessaan buffet-pöydästä.
Jälkiruoat alkaen 3 e | henkilö
Kakut alkaen 5 e | henkilö
Kysy lisää myyntipalvelustamme