Tutustu suomalaisen satokauden parhaisiin raaka-aineisiin, jotka pääsevät oikeuksiinsa kesän aikana, kun oman pihan tuoreet yrtit viimeistelevät Apajan monipuoliset ja värikkäät menukokonaisuudet.
Kasvatamme Apajan omassa puutarhassa yrttejä ja kasviksia, jotka antavat ainutlaatuisen maun ruoillemme ja juomillemme. Kesän ja alkusyksyn aikana hyödynnämme puutarhamme omaa satoa runsaasti, jolloin lautasillasi nautitaan tuoreita herneitä, kurkkuja, kirsikkatomaatteja ja mansikoita.
Koe unohtumaton illallinen, joka on valmistettu lähiruoasta ja tarjoillaan Apajan tunnelmallisessa miljöössä Jyväskylässä. Tule nauttimaan kevät- ja kesäajan herkkuja, joiden makumaailma vie sinut suoraan suomalaisen luonnon sydämeen.
Menu Vilja ja Menu Kerkkä saatavilla toukokuusta syyskuuhun. Menujemme sisältö voi vaihdella raaka-aineiden saatavuuden ja satokauden mukaan.
Menu Vilja tarjoillaan päärakennuksen ravintolasalissa, jossa rouheat maut ja fiinimmät makuparit yhdistyvät täydellisesti. Talon menun alkupalat tarjoillaan jaettavana pöytiin, ja valitsemanne pääruoka tarjoillaan buffet-pöydästä. Pääruoan liha saapuu suoraan lähitiloilta, mikä takaa tuoreuden ja laadun.
Huomioittehan, että Menu Vilja saatavilla max. 35 hlön seurueille. Kysythän tarjousta suuremmille seurueille.
Jaettavat alkupalat pöytiintarjoiluna
Torpparin leipää
Paahdettua paprikatahnaa ja rosmariinihunajaa valkosipulikreemiä
Sitrus-yrttipestoaKesän versoja, marinoitua omenaa, riimihärkää ja basilikakreemiä
Pähkinäistä tuorejuustoa, crostineita ja kuusenkerkkäsiirappiaMustaherukalla graavattua lohta
Krossattua perunaa ja fenkolismetanakurkkuaValitsemanne yhtenäinen pääruoka koko seurueelle
Tarjoillaan buffet-pöydästäKevyesti savustettua possunniskaa
Tummaa siiderikastiketta
Hölskypottua
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaPaahdettua kirjolohta
Ruskistettua voita ja omenaa
Varhaisperunaa ja karhunlaukka-smetanakastiketta
Rapeaa parsaa, broccolinia ja hunajasinappi-vinaegretteä
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaTäytettyä kesäkurpitsaa ja paistettua Halla-juustoa
Porkkana-minttukreemiä
Yrttiperunoita
Korvasieniä, karamellisoitua sipulia ja ohraa
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaJälkiruokana
Britakakkua, puutarhan marjoja, sitruunamelissahilloketta ja vanilijakastiketta
Kahvia ja teetä
Kysythän viinisuositukset pääruokavalinnan mukaan myyntipalvelustamme
Menu Kerkkä tarjoillaan päärakennuksen ravintolasalissa, jossa pääsette nauttimaan kevään ja kesän parhaista makuelämyksistä. Tämä herkullinen menukokonaisuus tarjoillaan kokonaisuudessaan buffet-pöydästä, mikä mahdollistaa monipuolisen ja runsaan valikoiman tuoreita, sesongin raaka-aineita.
Tarjoillaan buffet-pöydästä
Apajalla leivotut leivät ja voita
Viherversosalaattia, kirsikkatomaattia ja avomaankurkkua
Marinoitua mozzarellaa, vihersalaattia, kauden marjoja ja kuivapaahdettua pähkinääSavulohta, krossattua perunaa, marinoitua punasipulia, paahdettua paprikaa ja Myrttisen maustekurkkua
Green Goddess -varhaiskaalisalaattiaPaahdettuja siemeniä, itsetehtyjä krutonkeja ja paahdettua sipulia
Sesongin vinaigratte, kauden salaatinkastike ja yrttiöljyäValitsemanne yhtenäinen pääruoka koko seurueelle
Tarjoillaan buffet-pöydästäKevyesti savustettua possunniskaa
Tummaa siiderikastiketta
Hölskypottua
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaPaahdettua kirjolohta
Ruskistettua voita ja omenaa
Varhaisperunaa ja karhunlaukka-smetanakastiketta
Rapeaa parsaa, broccolinia ja hunajasinappi-vinaegretteä
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaTäytettyä kesäkurpitsaa ja paistettua Halla-juustoa
Porkkana-minttukreemiä
Yrttiperunoita
Korvasieniä, karamellisoitua sipulia ja ohraa
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaJälkiruokana
Britakakkua, puutarhan marjoja, sitruunamelissahilloketta ja vanilijakastiketta
Kahvia ja teetä
Kysythän viinisuositukset pääruokavalinnan mukaan myyntipalvelustamme
Ajankohtaisen viinilistamme löydät täältä