Tutustu suomalaisen satokauden parhaisiin raaka-aineisiin, jotka pääsevät oikeuksiinsa syksyn tullen, kun oman pihan yrtit ja säilykkeet viimeistelevät Apajan monipuoliset menukokonaisuudet.
Apajan omassa puutarhassa kasvatamme yrttejä ja kasviksia, jotka tuovat ainutlaatuisen maun ruokailuihimme ja juomiimme. Syksyn aikana hyödynnämme runsaasti puutarhamme omaa satoa. Omenat, raparperit ja kuusenkerkät säilömme huolella, jotta voimme nauttia näistä pohjoisen aarteista myös talven kylminä kuukausina.
Koe unohtumaton illallinen, joka on valmistettu lähiruoasta ja tarjoillaan Apajan tunnelmallisessa miljöössä Jyväskylässä. Tule nauttimaan syksyn ja sydäntalven herkuista, joiden makumaailma vie sinut suoraan suomalaisen luonnon sydämeen.
Menu Korsi ja Menu Huurre ovat saatavilla syyskuusta toukokuuhun. Huomioithan, että menujemme sisältö voi vaihdella raaka-aineiden saatavuuden ja satokauden mukaan.
Menu Korsi tarjoillaan päärakennuksen ravintolasalissa, jossa rouheat maut ja fiinimmät makuparit yhdistyvät täydellisesti. Talon menun alkupalat tarjoillaan jaettavana pöytiin, ja valitsemanne pääruoka tarjoillaan buffet-pöydästä. Pääruoan liha saapuu suoraan lähitiloilta, mikä takaa tuoreuden ja laadun.
Huomioittehan, että Menu Korsi saatavilla max. 35 hlön seurueille. Kysythän tarjousta suuremmille seurueille.
Jaettavat alkupalat pöytiintarjoiluna
Torpparin leipää
Paahdettua paprikatahnaa ja rosmariinihunajaa Valkosipulikreemiä
Sitrus-yrttipestoaViherversoja, riimihärkää ja basilikakreemiä Pähkinäisiä juustotryffeleitä
Crostineja ja kuusenkerkkäsiirappia
Paahdettua päärynää, yrttisiirappia ja aurajuustoaMustaherukalla graavattua lohta
Krossattua perunaa
FenkolismetanakurkkuaValitsemanne yhtenäinen pääruoka koko seurueelle
Tarjoillaan buffet-pöydästäKevyesti savustettua possunniskaa
Tummaa siiderikastiketta
Nappulaperunat
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaPaahdettua kirjolohta
Ruskistettua voita ja omenaa
Nappulaperunat
Uunipaahdettua tomaattia vuohenjuustokreemillä Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaPaahdettua kurpitsaa ja paistettua Halla-juustoa
Porkkana-minttukreemiä
Yrttiperunoita
Korvasieniä, karamellisoitua sipulia ja ohraa
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaJälkiruokana
Puolukka-kinuskikakkua
Kahvia ja teetä
Kysythän viinisuositukset pääruokavalinnan mukaan myyntipalvelustamme
Menu Huurre tarjoillaan päärakennuksen ravintolasalissa, jossa voit nauttia talven parhaista makuelämyksistä. Tämä herkullinen menukokonaisuus tarjoillaan kokonaisuudessaan buffet-pöydästä, mikä mahdollistaa monipuolisen ja runsaan valikoiman sesongin raaka-aineita.
Tarjoillaan buffet-pöydästä
Apajalla leivotut leivät ja voita
Viherversosalaattia ja kirsikkatomaattia
Marinoitua mozzarella-juustoa, vihersalaattia, kauden marjoja ja kuivapaahdettua pähkinääSavulohta, krossattua perunaa, marinoitua punasipulia, paahdettua paprikaa ja Myrttisen maustekurkkua
KaalisalaattiaItsetehtyjä krutonkeja ja paahdettua sipulia ja siemeniä
Apajan sinappista salaatinkastiketta, yrtti-öljyä ja sesongin vinaegretteaValitsemanne yhtenäinen pääruoka koko seurueelle
Tarjoillaan buffet-pöydästäKevyesti savustettua possunniskaa
Tummaa siiderikastiketta
Nappulaperunat
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaPaahdettua kirjolohta
Ruskistettua voita ja omenaa
Nappulaperunat
Uunipaahdettua tomaattia vuohenjuustokreemillä Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaPaahdettua kurpitsaa ja paistettua Halla-juustoa
Porkkana-minttukreemiä
Yrttiperunoita
Korvasieniä, karamellisoitua sipulia ja ohraa
Timjamipaahdettua paprikaa ja tomaattia
Hunajapaahdettuja juureksia ja tattariaJälkiruokana
Puolukka-kinuskikakkua
Kahvia ja teetä
Kysythän viinisuositukset pääruokavalinnan mukaan myyntipalvelustamme