Pikkujoulujen järjestäminen - Hauskat ja ikimuistoiset ohjelmanumerot yritysjuhliin

Höyryävää glögiä, riemun kiljahduksia ja ikimuistoisia ohjelmanumeroita – niistä on hyvät pikkujoulut tehty! Yhdistä yritysjuhliinne herkullista ruokaa, rentouttavia löylyjä sekä korkkareiden kopinaa tanssilattialla tai jospa tänä vuonna teitä viihdyttäisikin drinkkikoulutus ja ilta huipentuisi leikkimieliseen olutjoogaan.

Onko pikkujoulujen ohjelmanumeroiden suunnittelu vastuullasi? Sinun työtäsi helpottamaan, olemme koonneet oivallisen listauksen ohjelmanumeroita ja aktiviteetteja pikkujouluihin. Tänä vuonna ei mennäkään vanhan kaavan mukaan vaan nappaa täältä parhaimmat ideat teidän yrityksellenne!

Yritysjuhlien aktiviteetit on jaoteltu eri kategorioihin, lisäksi sivun lopusta löydät hyvän aikataulutuspohjan eri aktiviteettien yhdistämiseen. Nämä pikkujoulut tullaan muistamaan vielä vuosien päästä!  

Tee-se-itse ohjelmanumerot

Musavisa

Musavisa on aina hauska ohjelmanumero, joka herättää paljon tunteita ja muistoja eri ihmisissä. Visailun voi toteuttaa monella eri tapaa. Tässä muutamia esimerkkejä; tunnista biisi ja esittäjä. Toisena hyvänä vaihtoehtona on, että jokainen vieraista soittaa oman elämänsä biisin ja muut arvaavat mikä biisi on kenenkin. Tämän jälkeen jokainen kertoo tarinan valitun biisin takaa. Jos kaipaa nöyryytystä ja hulvattomia hetkiä, niin musavisan voi toteuttaa niin, että vieraille laitetaan vuorotellen kuulokkeet päähän ja he yrittävät laulaa kuulokkeiden biisiä niin, että muut kuulokkeiden ulkopuolella arvailevat mitä biisiä lauletaan. Musiikkia ei saa hyräillä.

Piparitalkoot

Pienen budjetin yhdessä tekemistä. Pakkaa piparkakkutaikina, muotit sekä kaulin mukaan ja järjestäkää piparitalkoot. Aktiviteetin päätteeksi voitte nauttia omatekoisista pipareista esimerkiksi glögin kera.

Secret Santa

Pikkujoulujen ehdoton ohjelmanumero on Secret Santa. Kaikki osallistujat tuovat lahjan, jotka arvotaan tai jaetaan sattumanvaraisesti toisille. Tähän on hyvä etukäteen miettiä jokin summa, mitä ei saa lahjaa ostaessa ylittää tai miksei voisi sopia, että lahja ei saa maksaa mitään.

Yhteislenkki

Porukka kokoon ja aloittakaa ilta rennolla yhteislenkillä. Suosittelen yhdistämään tähän myös lenkkisaunaa!

Rumat joulupaidat

Rumimmassa joulupaidassa paikalle saapunut vieras palkitaan! Luovuus on tämän tehtävän A ja O.

Pullonpyöritys

Lapsuudesta erittäin tuttu leikki, joka toimii hyvin myös yritysjuhlissa! Vieraat voivat käydä yhden pöydän ääreen tai lattialle rinkiin. Keskelle asetetaan pullo, jota pyörittämällä selvitetään, kenelle koituu ”totuus” tai ”tehtävä”.

YouTube – videoraati

Jokainen vieras on valinnut YouTubesta omasta mielestään hauskimman videon. Jokainen vieras pisteyttää videon 1–3 ja eniten pisteitä saanut video voittaa!

 

Yritysjuhlien juomalliset aktiviteetit

Kaikki alla olevat aktiviteetit voi toteuttaa myös alkoholittomana! Oletteko ennen kokeillut mocktail-koulutusta tai joogaa kombuchalla!

Olut-tasting pienpanimotuotteilla

Kerää kokoon paikallisten panimoiden parhaimmat palat ja pyydä opastettu maistelu yritysjuhlia piristämään! Erittäin mukava aktiviteetti tutustua paikalliseen tuotantoon sekä kuulla tarinaa itse panimomestarin opissa.

Drinkkikoulutus

Drinkkikoulutus on jo vuosia ollut kaikkien itseään kunnioittavien virkistyspäivien, polttareiden ja pikkujoulujen suosikkiohjelmanumero. Ota ohjelmaan mukaan jokaisen lempidrinkit, jotta pääsette tutustumaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisten drinkkien maailmaan. Monet drinkkikoulutuksia järjestävät tahot tarjoavat myös tapahtumakohtaiset drinkkilistat, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen, kun huippuosaajat huolehtivat juomapuolesta.

Viinipruuvi

Hienostuneempaan yritysjuhlaan suosittelen tutustumista erilaisiin viineihin maistelun muodossa. Kokenut ja viinimaailmaa nähnyt edustaja johdattaa sinut ja ryhmäsi viinien maailmaan. Maisteluun voidaan valita, vaikka jokin tietty maa tai alue, jolta valitaan esimerkiksi kolme valko- ja kolme punaviiniä. Vetäjän johdolla tutustutte alueeseen, sen tyypillisiin kasvuolosuhteisiin, tuotantomenetelmiin ja rypäleisiin sekä tietysti itse viineihin.

Juomapelit

Mikäs onkaan sen hauskempaa, kun kaikkia ilahduttavat juomapelit. Nappaa mukaan Beer Bong tarvikkeet tai koko illan juomapelinä voi toimia Buffalo. Buffaloa pelatessa kukaan ei saa pitää juomaansa hallitsevassa kädessä. Jos huomaat, että joku pitää juomaansa hallitsevassa kädessään, osoita häntä ja huuda ”Buffalo!”. Tällöin hän joutuu juomaan kerralla juomansa alas.

Olutjooga

Olutjooga on joogaa rennolla meiningillä, samalla maittavaa juomaa hörppien. Olutjoogaan voi osallistua kuka vaan, liikkeet ovat helppoja aloittelijallekin. Ohjelmaan voi räätälöidä halutessaan niin yksilö- kuin pariliikkeitä.

 

Hikiset ja vauhdikkaat aktiviteetit yritysjuhliin

Tiimikisailut

Ulkoilukamat päälle ja kohti erilaisia rasteja. Tiimikisailu on erittäin hyvä aktiviteetti ryhmähengen nostoon ja leikkimieliseen kisailuun! Useimmat tiimikisailut nostattavat sykettä, joten suosittelen yhdistämään saunomisen kisailujen oheen.

Liikuntakeskuksen palvelut; keilausta ja sulkapalloa

Jokaiselle jotakin! Varaa liikuntakeskuksesta eri aktiviteetteja, joita porukka voi joko testaillen kiertää muutaman tunnin ajan tai halukkaille voi varata suoraan jo pelivuorot omien lajien ympärille. Monipuolisista liikuntakeskuksista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Amazing Race

Kilpailijat jaetaan joukkueisiin ja jokaiselle joukkueelle annetaan kartta, jonka avulla suunnistetaan ensimmäiselle rastille. Rasteilla ryhmä̈ suorittaa annetun taktisen tehtävän ja saa ohjeet seuraavalle rastille. Ensimmäinen joukkue maalissa voittaa!

Ohjelman haastavuustaso kannattaa sopia erikseen.

 

Komiikkaa ja livemusiikkia

Bilebändit

Loppuillan meiningistä vastaa bilebändi, jolloin tanssilattialla saa olla ruuhkaa. Useat bilebändit voivat suunnitella yrityksellenne sopivan soittolistan, näin jokainen varmasti löytää itselleen sopivaa musiikkia!

Taikurit

Tapahtumassa kuin tapahtumassa taikuri takaa yleisön viihtymisen ottamalla myös heidät huomioon. Close Up -taikurit kiertävät lisäksi yleisön seassa tehden taikoja aivan heidän lähellään.

Stand Up

Jokaisen yritysjuhlan varma nakki on hyvä ja osaava stand up -koomikko! Käy koomikon kanssa etukäteen läpi yrityksen ja alan kulmakiviä tai työntekijöidenne ominaispiirteitä, saatte varmasti hulvattoman puolituntisen.

Tutustu täältä hyvään kattaukseen esiintyjiä! 

Aikataulutus

8:00 Aamupäivä toimistolla
12:00 Yhteinen lounas
13:30 Yhteiskuljetus juhlapaikalle
14:00 Ensimmäinen aktiviteetti
15:30 Välipala
16:00 Siirtyminen saunalle
19:00 Illallinen
21:00 Toinen aktiviteetti
22:00 Komiikkaa tai livemusiikkia
00:00 Tilaisuus päättyy

 

”Järjestimme yrityksemme pikkujoulut Savutuvan Apajalla yli 70-hengelle. Kaikki sujui loistavasti ja ongelmitta. Miljöö on upea, ruoka oli erinomaista ja saunat riittivät isommallekin porukalle. Ja mikä parasta, kaikki hoituu nopeasti ja vaivatta Savutuvan Apajan kautta, myös kuljetus juhlapaikalle. Tulemme varmasti toistekin! Ehkäpä kesällä, jolloin päivänvaloa riittää vähän pitemmäksi aikaa ja on mahdollisuus tutustua miljööhön paremmin.”

Annaleena, H., Ramboll Finland Oy

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä.

Pyydä tarjous pikkujouluista