Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Taivuta menu tarpeisiisi

Pyydä tarjous ruokailusta

Hinta (sis. alv)

79 e | hlö

Ryhmäkoko

10 +

Kilpimenu

Keittiömestarimme ainutlaatuinen luomus yhdistää Keski-Suomen luonnon ja vesistöt, kun lähestymme järveltä kohti suomalaista metsää ja mielenmaisemaa. Sieltä tarina jatkaa matkaa kohti laakeita peltoja ja kivikkoisia laidunmaita. Jälkiruokana nautiskelemme Apajan pihapiirin ja takapihan tarjoamista mauista.

Menun hinta sisältää

  • Tilan yksityiskäyttöönne etukäteen sovituksi ajaksi
  • Maittavan menukokonaisuuden
  • Tilan peruskoristelun
  • Kattauksen talon astioilla
  • Ammattitaitoisen palvelun tilaisuutta valmistaessa ja aikana
  • Tilan siivouksen tilaisuuden jälkeen

Apajan Rôtisseurs – kilpimenu

Jaettavat alkuruoat pöytiin tarjoiltuna
Yrttigraavattua Keurusselän kuhaa
Rossin Kalan kylmäsavulohta
Savumuikkumoussea saaristolaisleivällä.

Välikeitto pöytiin tarjoiltuna
Samettinen lipstikkakeitto | Samettinen mustajuurikeitto

Pääruoka pitopöydästä
Savustettua karitsaa ja kahvikastiketta
Mustaherukkahyytelöä

Suola-yrttiperunat
Paahdetut kasvikset

Jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna
Makumatka Apajan pihapiiriin

 

Viinipaketti 61 e | vieras

Viinilista

Viinilista

Kuohuviinit

Veuve Alban Sparkling Brut, Ranska

45 e | 75 cl

Erittäin kuiva ja hedelmäisen raikas kuohuviini alkumaljaksi ja seurusteluun.

Perlage Canah Brut Prosecco Superiore, Italia

60 e | 75 cl

Hieman tasokkaampi luomukuohuva, maussa vihreää omenaa ja hedelmäisyyttä. Sopii paitsi juhlamaljaksi, myös kalaruuille kuten Keurusselän kuhalle. Rypäleet: Glera 100%

Champagne Cuvee Dangin Fays, Ranska

90 e | 75 cl

Tyylikäs samppanja tärkeimpiin juhlahetkiin. Väriltään vaalean kirkkaankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, sitruunaisen raikas ja tuore, mausteena yrttejä ja trooppista hedelmää. Maku raikas, mineraalinen ja hieman sitruunainen, mukana yrttejä ja pyöreää kypsää hedelmää, miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Tässä samppanjassa hallitsee alueelle ominaiset Pinot noirin pyöreät ja täyteläiset aromit. Sopii leikkeleille, kylmille kala- ja äyriäisruuille sekä juustoille. Rypäleet: Pinot noir 80 %, Pinot Meunier 10 % ja Chardonnay 10 %. Dosage 9 g/l.

Champagne Bonnet Perle Rosée Brut, Ranska

95 e | 75 cl

Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen, äärimmäisen tyylikäs samppanja. Makupaletilta löytyy punaherukkaa, vadelmaa sekä hentoa yrttisyyttä. Tämä helmi on voittanut myös roseesamppanjatestin!

Richard Juhlin Sparkling Blanc de Blancs 0%, Ranska

39 e | 75 cl

Äärimmäisen tyylikäs alkoholiton blanc de blancs, jonka raikas ja runsas hapokkuus tekee kuohuvasta todella nautittavan ja tasapainoisen.

Valkoviinit

Riesling von den Terassen Moser, Itävalta

69 e | 75 cl

Riesling. Tämän nuoren viinin tuore tuoksu tarjoilee trooppista hedelmää, sitruunaa ja voita, joita mineraalisuus ja hento hedelmäisyys sulassa sovussa täydentävät. Vihreä ruoho ja sitruksisuus tekevät viinistä äärimmäisen mielenkiintoisen sekä tyylikkään kumppanin kevyille ruoille. Viini on vegaaninen.

Bodegas Vionta Albariño, Espanja

62 e | 75 cl

Albariiño, Kertakaikkisen upea, aromaattinen ja tyylikkään mineraalinen Albariño Rias Baixsin premium -viinialueelta Espanjasta. Viini on kuiva ja moniulotteinen, aromimaailmassa trooppista hedelmää sekä vihreää omenaa.

Grüner Veltliner der Fuchs Donabaum, Itävalta

64 e | 75 cl

Grüner Veltliner. Erittäin raikas ja tyylikäs viini tarjoilee tuoksussaan sitrusta, granaattiomenaa ja greippiä. Makumaailma on hedelmäinen ja raikas, ja viinin kirpeä hapokkuus saattelee nauttijan seuraaviin svääreihin. Viini on vegaaninen.

Von Buhl Riesling Organic Gutswein Trocken, Saksa

54 e | 75 cl

Riesling. Tämä monikäyttöinen ruokaviini on kuiva ja hapokas luomu-Riesling Saksan Pfalzista. Maussa rypäleelle ominaista sitruksisuutta, viheromenaisuutta sekä aavistus mielenkiintoista inkiväärisyyttä. Viljellään luomuna.

Moillard Petit Chablis, Italia

66 e | 75 cl

Chardonnay. Tyylikäs ja helposti lähestyttävä ja hedelmäisen raikas Petit Chablis, jonka maussa sitrusta ja keltaomenaa. Viini on hennon yrttinen ja mineraalinen, ja se on täydellinen makupari varsinkin kalaruoille.

Famos Rivaner Grauburgunder Trocken, Saksa

52 e | 75 cl

Grauburgunder, Rivaner. Tämän raikkaan viinin tuoksu tarjoilee appelsiinihillon ja päärynöiden vivahteita sekä hentoa sitruunaa ja hedelmäisyyttä. Maultaan viini on miellyttävän aromikas, hedelmäinen ja puolikuiva, tasapainoisen monipuolinen.

Torres Natureo White 0%, Espanja

18 e | 37,5 cl

Muscat. Tyylikäs ja puolimakea alkoholiton valkoviini, jonka hapokkaasta mausta löydät sitruksisuutta, hedelmäisyyttä sekä kukkeutta.

Punaviinit

Arthur Metz Pinot Noir Alsace, Ranska

58 e | 75 cl

Pinot Noir. Tämä raikkaan marjainen ja hennon hapokas Pinot Noir Ranskan Alsacesta on oiva pari kevyemmille liha-annoksille sekä kasvis- ja kalaruoille. Viini on kevyt vähätanniinen ja karpaloinen, ja se tarjoillaan hivenen viilennettynä.

Moillard le Duche Pinot Noir, Ranska

69 e | 75 cl

Pinot Noir. Äärimmäisen elegantti ja klassinen Pinot Noir saapuu rypäleen kotikulmilta Bourgognesta. Se on valmistettu kunnioittaen alueen perinteistä viinivalmistustaitoa ja sitä on kypsytetty uudelleen käytetyissä tarmmitynnyreissä 10kk ajan. Viini on kevyen tanniininen ja keskitäyteläinen, makupaletiltaan kirsikkainen, hieman paahteinen ja kevyen mausteinen.

Ethno Mavrud-Cabernet Franc, Bulgaria

52 e | 75 cl

Cabernet Franc, Mavrud. Tuoksussa mustaherukkaa, kirsikkaa ja suklaata, hivenen myös tammisuutta. Maku on tasapainoinen kokonaisuus miellyttäviä tanniineja ja hapokkuutta. Viini sopii nautittavaksi juustojen sekä tummien lihojen kanssa, äärimmäisen tyylikäs lasinäyte myös sekkausebaab nautittavaksi. Viini on vegaaninen.

Barbera d'Asti la Vigna Vecchia, Italia

64 e | 75 cl

Barbera. Keskitäyteläinen ja hivenen hapokas Barbera, jonka maku on paahteinen ja tummakirsikkainen. Tuoksussa rypäleelle tyypillistä lämmintä mausteisuutta, hapokasta marjaisuutta sekä häivähdys tervaa. Äärimmäisen herkullinen pari varsinkin possulle sekä pataruoalle.

T'Air d'Oc Syrah, Ranska

54 e | 75 cl

Syrah. Tasapainoisen tammisen ja pitkän pehmeän jälkimaun omaava viini, jonka tuoksusta löydät punaista marjaa ja hivenen mausteisuutta. Erittäin täyteläinen rakenne, jota pehmeät tanniinit myötäilevät. Mauktaan klassinen syrah, jossa pippurisuutta ja kypsää täyteläistä marjaa.

Marqués de Cáceres Excellens Reserva, Espanja

66 e | 75 cl

Tempranillo. Tämä kertakaikkisen elegantti ja täyteläinen Tempranillo on makumaailmaltaan aromikas ja makean mausteinen. Pehmeät tanniinit omaavan viinin tuoksusta löydät karhunvatukkaa, mustaherukkaa sekä hivenen kaakaota, jotka ovat upeasti havaittavissa myös sen makupaletilta. Viini on myös vegaaninen.

Torres Natureo Red 0%, Espanja

18 e | 37,5 cl

Garnacha, Syrah. Tyylikäs, keskitäyteläinen ja vähätanniininen alkoholiton punaviini, jonka herukkaisesta mausta löydät tummaa kirsikkaa sekä hentoa yrttisyyttä.

Jälkiruokaviinit

Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Saksa

49 e | 37,5 cl

Huxelrebe, Courtiller Musqué. Viinin tuoksu tarjoilee trooppista hedelmää ja hunajaa. Ihanan raikas ja hennon helmeilevä jälkiruokaviini, jonka makumaailma lunastaa täydellisesti tuoksun lupaukset hedelmäisyydestä ja tyylikkäästä täyteläisyyttä. Jälkimaku on pitkä ja tasapainoinen, nautinnollisuus täydellisen taattu. Viini on vegaaninen ja viljelty luomuna.

Pineto Brachetto d'Acqui DOCG, Italia

49 e | 37,5 cl

Brachetto. Hienostunut, hennon kuplarakenteen ja marjaisan luonteen omaava jälkiruokaviini, jonka tuoksussa vadelmaa, punaisia metsämarjoja sekä trooppisia hedelmiä. Maussa mausteista hapokkuutta, ruusunkukkaa sekä mansikkaa. Upea kokonaisuus ja runsas makumaailma sopivat äärimmäisen hyvin raikkaiden jälkiruokien ja suklaan kanssa sekä nautittavaksi myös sellaisenaan.

Savutuvan Apajalle myönnettiin 14.5.2021 Rôtisseurs-kilpi. Tämä ravintolalle myönnettävä tunnustus on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Toiminnallaan järjestö edistää ja vaalii kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö toimiikin aktiivisessa yhteistyössä paitsi ammattilaisten ja harrastajien, myös alan oppilaitosten kanssa. 

Savutuvan Apajan ja  Chaîne des Rôtisseurs –järjestön arvot kohtaavat monella tapaa. Me molemmat haluamme luoda ainutkertaisia elämyksiä hyvien ystävien ja korkeatasoisen ruoan ja juoman parissa. Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää ja oppilaitosyhteistyö on oleellinen osa myös Savutuvan Apajan toimintaa. Koemme olevamme tärkeässä roolissa mahdollistamassa nuorten ammattilaisten kehittymistä ravintola-alan huippuosaajiksi esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen työssäoppimisen muodossa. Savutuvan Apajalla vaalimme paikallisuuden ja opiskelijayhteistyön lisäksi myös erilaisia valmistustapoja, erityisesti avotulta, hiillosta ja savustusta, jotka ovat tunnusomaisia myös Chaîne des Rôtisseurs –järjestölle.