Puukolla koverrettavat on kunnianosoitus Keski-Suomen maanviljelijöille ja kalastajille. Samalla se on arvostuksen osoitus Suomen historiaa ja perinteitä kohtaan. Valmistamme keskisuomalaisten tilojen ja toimittajien puhtaista raaka-aineista ensiluokkaisen maistuvaa ruokaa, itse, käsityönä. Haluamme hyödyntää erilaisia valmistustapoja, kuten hiillosta, savustusta ja avotulta.
Tämän menun myötä Apajan visakoivukahvaan käsintaotut puukot pääsevät töihin, ja vieraat aikaan, jolloin puukko oli yleinen työ- ja ruokailuväline.
Koe unohtumaton ja elämyksellinen menu Apajan miljöössä Jyväskylässä.
Puukolla koverrettavat on kiehtova kokonaisuus, joka vie ruokailijan aikaan, jolloin puukko oli yleinen työ- ja ruokailuväline. Pöytään tarjoiltava kokonaisuus syödään käsin perinteistä vuolupuukkoa apuna käyttäen vailla lautasia taikka muita aterimia.
Puukolla koverrettavien alkuruokana maistuvat Leppävedeltä pyydetyt muikut sekä laukaalaisen Pohjosahon tilan artesaanimakkara.
Pääruokana tarjoillaan Pohjosahon siankylkeä suolapedillä kypsytettyjen juuresten kera.
Itsetehtyä perunarieskaa ja ruohosipulivoita
Savustettua muikkua Leppävedeltä
Pohjosahon artesaanimakkaraa ja talon sinappia
Suolakurkkuja ja tuoreita vihanneksia
Pohjosahon siankylkeä
Maalaisperunoita
Kokonaisia juureksia suolapedillä
Käsinleivotut leivät
Aitoa voita
Raikas kauden jälkiruoka
Kahvia ja teetä