Kunnioitamme paikallisuutta Apajan keittiössä. Valmistamme keskisuomalaisten tilojen ja toimittajien puhtaista raaka-aineista ensiluokkaisen maistuvaa ruokaa, itse, käsityönä. Haluamme hyödyntää erilaisia valmistustapoja, kuten hiillosta, savustusta ja avotulta.
Savutuvan pöytä kuuluu Apajan klassikkomenuihin ja vieraamme ovatkin päässeet nauttimaan tämän herkullisen pöydän antimista jo pidemmän aikaa.
Savutuvan Apajalla savustamme itse aidolla tulella, ulkoilmassa.
Savustuksessa käytämme puruna pääsääntöisesti leppää, joka on tunnettu sen antamasta lempeästä mausta. Purujen joukkoon heitämme usein esimerkiksi katajaa tai varpuja aromia tuomaan.
Savunmakua ovat tässä menussa saaneet pääruokana tarjoiltavan karitsan lisäksi Leppäveden muikut.
Katajassa savustettua karitsaa
Kahvikastiketta ja lähimetsien sieniä kermaisessa kastikkeessa
Mustaherukkahyytelöä
Ruskistettu voipuikulapyré
Paahdettua kurpitsaa ja tattaria
Paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustoa
Apajalla savustettuja muikkuja
Ruohosipulismetanakastiketta
Yrttigraavattua Keurusselän kuhaa
Vihersalaattia
Marjasalaatti leipäjuustolla
Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä
Satokauden salaatinkastiketta, yrttiöljyä ja vinegretteä
Torpparin suolareunusleipää
Voita
Kauden jälkiruoka
Kahvia ja teetä