Häät – Miksi järjestää talvihäät

Rakastatko lunta, aurinkoisia pakkaspäiviä ja rauhoittumista kynttilän tai takkatulen äärellä? Tässä olisi jo monta hyvää syytä rakkauden täyteläisille juhlille keskellä sydäntalvea ja Suomen lumista luontoa. Mikäli häät talvella tuntuvat kaukaiselta ajatukselta, kannattaa myös miettiä käytännön syistäkin tätä talvimaisemaa omille hääjuhlille. On nimittäin monta erittäin hyvää syytä valita kesän sijasta talvihäät.

Talvihäiden mystiikka piilee lumisessa ympäristössä, pimenevissä illoissa ja juhlatilan luomasta lämmöstä kynttilöiden tai takkatulen äärellä. Lisäksi usea juhlapaikka ja häiden palveluntarjoaja saattavat tarjota palveluitaan alennettuun hintaan tai ilman myyntitakuuta talvikuukausina. Lisäksi teillä on enemmän valinnan varaa palveluntarjoajista talvella, kuin hääsesongin kultakautena eli kesällä.  

Lue alta miksi kannattaa järjestää talvihäät!

Hääpaikka

Suosituimmat juhlatilat ja hääpaikat varataan kesäsesonkiajalle jo useita vuosia etukäteen, mutta useimmiten kalenterissa on vielä tyhjää talvikuukausien viikonlopuilla. Tällöin teillä on valtuus valita teidän unelmien juhlatilat talvihäihinne. Useimmat hääpaikat tarjoavat myös matalasesongin aikaan joko alennettuja tilavuokria, alennettuja hääpaketin hintoja tai tiputtavat myyntitakuut kokonaan pois.

Kun etsitte juhlatiloja hääjuhlillenne talviaikaan, kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota seuraaviin asioihin:

  • Juhlatilan lämpötila, onhan tilassa lämmitys?
  • Saako juhlatilassa polttaa aitoa tulta, ovatko kynttilät sallittuja?
  • Löytyykö juhlatilasta takka?
  • Onhan juhlatilan tunnelma lämminhenkinen? Kun tullaan viimasta sisälle, on tärkeää, että vastassa on tunnelmallinen ja lämminhenkinen juhlatila.
  • Voiko hääpaikalla vihkiä? Onko mahdollisuutta takkatulen äärellä tai esimerkiksi pihalla järven rannalla?
  • Saako pihalle isoja roihuja ja patatulia?
  • Onko pihan parkkipaikka tai pihan muut alueet aurattu talvisin?

Vieraat

Monet vieraat kiittelevät sesonkiajan ulkopuolisesta ajankohdasta, sillä haluaisivat kerrankin oman kesäloman aikana tehdä muutakin kuin matkustaa ympäri Suomea ystäviensä hääjuhlissa, vaikka mikä onkaan ihanampaa kuin olla vieraana häissä! Monille vieraille useat peräkkäiset hääviikonloput ovat suuri kuluerä, kun matkustuksen, majoituksen, kampausten, mekon sekä puvun ja lahjojen hankkiminen ottaa osansa. Ja sesonkiaikana myös vieraille nämä palvelut maksavat enemmän kuin sesongin ulkopuolella.

Olisiko ihana olla koko alkuvuoden kohokohta vieraillesi? Kesä täyttyy useimmiten myös muista menoista, lasten harrastuksista ja leireistä sekä lomamatkoista, jolloin talvella olisi suurempi mahdollisuus saada kaikki rakkaimmat paikan päälle nauttimaan teidän päivästänne.

Palvelun tarjoajat

Valokuvaaja

Valokuvaaja on useimmiten varauslistan alkupäässä heti hääpaikan valinnan jälkeen, sillä halutut hääkuvaajat ovat hyvin suosittuja. Kuvaajilla on käytössään myös yhtä vähän viikonloppuja hääkuvauksiin, kuin on vuodessa viikonloppuja.

Hyvä valokuvaaja kannattaa varmistaa ajoissa, mutta myös heidän sesonkinsa sijoittuu suurimmaksi osaksi kesälle, jolloin talvella lyhyemmälläkin varoitusajalla voi saada vielä erittäin ammattitaitoisen ja ihastuttavan valokuvaajan.

Kirkko / vihkijä

Kirkon tai vihkijän varaaminen onnistuu seurakunnasta ja maistraatista riippuen suhteellisen myöhään hääjuhlan aikataulusta ajatellen. Useimmiten esimerkiksi kirkot voi varata vasta vuoden ensimmäisenä päivänä samalle vuodelle, jolloin kysytyimmät lauantait ja kellonajat usein joutuu varamaan heti, kun se on mahdollista. Talvelle kuitenkin useimmiten kirkon tai vihkijän varaaminen suosittuihin kellonaikoihin onnistuu huolettomammin.

Bändi

Oletko kuullut mikä bändi saa kaikki vieraat pöydistä siirtymään tanssilattialle? Pystyykö saman bändin jäseniä hyödyntämään myös vihkimisessä tai taustamusiikkina ruokailun aikana? Sellainen bändi kannattaa varata ajoissa. Kesän ja pikkujoulujen aikana kalenterit täyttyvät kuin itsestään ja myös bändit ovat paremmin saatavilla alkuvuodesta.

Kampaamot ja meikki

Haluatko herätä kampaamoon jo yön pikkutunteina vai olisiko ihanampi fiilistellä rauhassa kupponen kahvia villasukat jalassa ja siirtyä kampaamoon ja meikkiin ihmisten aikoihin? Talvisin alueesta riippuen hääjuhlia vietetään vähemmän kesään verrattuna, jonka vuoksi aamuaikoja löytyy kampaamoista myös enemmän.

Hotellit ja majoitus

Tuleeko vieraita ympäri Suomea ja ehkä ulkomailtakin? Olethan muistanut miettiä myös heille majoituksen, useimmat hotellit pystyvät tekemään hääpareille hääkiintiön, josta heidän vieraansa voivat joko hääparin piikkiin tai omakustanteisesti varata huoneensa. Kesäisin kaupungit täyttyvät tapahtumista ja festivaaleista, ja syksyllä taas koulutukset, yritykset ja erilaiset asiantuntijamessut täyttävät hotellien majoituskapasiteetit.

Myös majoitusalalla on hiljaisempaa talvella, jolloin pystyt varmistamaan majoituksen vieraillesi suopeaan hintaan.

 

”Halutaan kiittää erityisesti sinua Jemina ja koko teidän Savutuvan Apajan henkilökuntaa, että teitte meidän päivästä täydellisen. Suunnittelusta toteutukseen kaikki meni ihan nappiin. Myös vieraamme olivat erittäin tyytyväisiä, tykkäsivät todella paljon paikasta ja ruuasta.

Vielä kerran iso kiitos meiltä ja oikein mukavaa loppukesää koko teidän porukalle!”

 

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä.

Lue lisää hääjuhlista Apajalla.

Pyydä tarjous talvihäistä