Juhlat ja tilaisuudet - Miten pandemia on vaikuttanut syömiskäyttäytymiseen?

Tuntuuko, että osa vieraista syö toisenkin vieraan osuuden pitopöydästä? Meinaako menun pääruoka loppua kesken? Miten pystyn varmistamaan, että ruokaa riittää kaikille.

Pandemia on vaikuttanut selkeästi syömiskäyttäytymiseen ravintolassa, sillä siinä missä muutama vuosi takaperin buffet-pöytään varatut ruoat riittivät oikein hyvin ryhmälle, eivät meinaa tänä päivänä pääruoan tai kalojen osalta enää riittää. Ennen pandemiaa lautaselle koottiin pitopöydästä tasaisesti salaatteja, kaloja, lämpimiä lisukkeita sekä pääruokaa, kun taas nyt trendinä on selkeästi koota lautanen pääruoasta ja kaloista, jolloin buffet-pöydästä jää harmillisesti hävikkiä salaattien ja kasvisten osalta.

Olemme huomanneet muutoksen syömiskäyttäytymisessä nyt kevään ja kesän 2022 tilaisuuksissa ja juhlissa. Koitamme työstää sekä kehittää toimenpiteitä muuttuvaa syömiskäyttäytymistä varten. Raaka-aineiden ja energiakustannusten hurja nousu on pakottanut jo meidän tarkastelemaan palveluidemme hinnoittelua, jonka vuoksi haluaisimme syömiskäyttäytymisen muutoksen osalta löytää muunlaisia ratkaisuja.

Blogipostaukseen on koottu tietoa siitä, miten buffetpöytämme ovat suunniteltu ja kuinka itse varaajan roolissa voit huomioida muutosta.

Buffetpöydän suunnittelu

Meille Savutuvan Apajalla on erityisen tärkeää, että jokainen vieraamme lähtee meiltä tyytyväisenä. Tämä tarkoittaa, että ruoka on ollut maistuvaa, se on ollut kauniisti sekä houkuttelevasti esillä, ruoassa ja sen esillepanossa on hurmaavia yksityiskohtia ja, että ruokaa on riittävästi.

Emme kuitenkaan voi varata ruokaa loputtomasti tarjolle.

Täten kokoamme buffet-pöydän aina niin, että pääruokana tarjoiltua lihaa varaamme n.  200 g per vieras ja pääruokana tarjoiltua kalaa varaamme n. 180 g per vieras. Lisäksi varaamme kylmiä kaloja n. 40 g | laji per vieras. Näiden lisäksi buffetpöytä koostuu valikoimasta salaatteja, lämpimiä lisukkeita sekä vastaleivottuja leipiä.

Nämä määrät ovat ’normaaliin’ pitopöytäsuunnitteluun verrattuna huomattavasti suuremmat, jonka vuoksi ennen pandemiaa meidän keittiömme tai salin henkilökunnan ei tarvinnut murehtia, että ruoka loppuisi kesken. Kuitenkin pandemian myötä syömiskäyttäytyminen on muuttunut niin, että lautaselle kootaan lautasmallin sijasta lähtökohtaisesti vain pääruokaa ja kylmiä kaloja.

Vinkit, kuinka varmistat ruoan riittävyyden koko ryhmälle

Menua voi jo lähtökohtaisesti muokata niin, että varaa lisähinnasta pääruokaa tai kylmiä kaloja enemmän per vieras, tai lisää menuun lisähinnasta toisen pääruoan tai lisää kalavalikoimaa. Menua muokkaamalla voi jo pitkälti vaikuttaa ruoan riittävyyteen, vaikka vieraat ottaisivat tarjottavia painottaen vain pääraaka-aineisiin.

Lisäksi olemme myös suoraan jo lisänneet tarjoiluja varaajan pyynnöstä isommalle vierasmäärälle kuin vieraita on odotettavissa tilaisuuteen, tai hinnoitelleet menukokonaisuuden sisältämään enemmän haluttuja tuotteita.

Onnistunut vierailu Savutuvan Apajalla

Haluamme viestiä tästä avoimesti, jotta voimme ennakoida ja tehdä muutoksia varaajan toiveiden mukaisesti. Meille isoina arvoina ovat vieraidemme viihtyvyys ja koemme, että ruoka ja ruoan riittävyys ovat suuressa osassa onnistunutta kokemusta. Samaan aikaan pidämme erittäin tärkeänä henkilöstömme hyvinvointia, jotta he voivat palvella teitä keittiön ja salin puolella suurella sydämellä ja lämmöllä, ilman tarjoiluiden määrään liittyviä stressitekijöitä.

Tehdään jatkossa myös onnistuneita tapahtumia yhdessä <3

 

”Halusimme hääpaikaksemme paikan, josta huokuu yhteinen luonnonrakkautemme.

Savutuvan Apaja oli siksi täydellinen paikka meille ❤ Vihkiminen oli järven rannalla Halkoproomuilla, kaunein paikka sanoa tahdon elämäni rakkaudelle ❤ Kalliosali ei tarvinnut koristeita, tila oli kaunis ja tunnelmallinen omana itsenään. Katossa roikkuvat valot kuitenkin olivat ihana lisä kauniiseen tilaan. Viilentävä kallioseinä oli plussaa lämpimänä kesäpäivänä! Perinnepiha oli upea kaikkine idyllisine rakennuksineen; saimme kauniit hääkuvat tuossa pihapiirissä ❤ Menua sai muokattua mieleisekseen, meitä kuunneltiin kaikissa toiveissa, asiakaspalvelu oli ammattitaitoista ja asiallista. Palaverissa tuli levollinen olo, kun huomasi miten hyvin teillä on homma hanskassa! Vieraat kehuivat moneen otteeseen paikkaa ja ruokaa (ruoka oli muuten mielettömän hyvää, kaikki ne maut kävivät niin hyvin yhteen, nam!)

Häämme olivat ihanat ja voimme vain suositella paikkaa; Apajalla pääset nauttimaan juhlistasi ilman huolia ❤

Suuret kiitokset vielä ❤

Anni&Saku”

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous juhlista