Kick-off – Uuden projektin tai hankkeen aloitustapahtuma Jyväskylässä

Alkuvuosi on täydellistä aikaa järjestää kauden aloitus kick-off, käynnistää uusi projekti tai jalkauttaa uusi tiimi osaksi yritystä. Organisaation jokaisella yksiköllä ja tiimillä tulisi olla oma kick-off – päivä, jolloin katsottaisiin vuoden tavoitteet ja suunnitelmat kuntoon. Näiden lisäksi kick-off-tapahtumia on järkevä järjestää uusien projektien ja hankkeiden alkaessa.

Etkö oikein tiedä, mistä lähtisit liikkeelle? Minkälainen sisältö tällaisiin päiviin kannattaa rakentaa tai miksi ylipäätään koota tiimiä yhteisen asian äärelle?

Savutuvan Apajan tunnelmalliset tilat, laadukkaat ja herkulliset tarjoilut ja osaava henkilökunta auttaa läpiviemään päivän niin, että sinä voit keskittyä olennaiseen. Autamme sinua suunnittelemaan päivän tarjoilut, aikataulutuksen sekä iltaosuuden palvelemaan teidän tarpeitanne ja läpiviemään tavoitteenne, olipa kyseessä uuden tiimin tai vuoden aloituksen motivointi, projektin tai hankkeen tavoitteiden asettaminen tai yhteishengen nostatus.

Lue kokonainen blogipostaus siitä, miten järjestetään onnistunut kick-off-tapahtuma.

Tavoitteiden asettaminen

Kasaa yhteen projekti- tai hanketiimi, jonka kanssa käyt tulevan projektin tai hankkeen tavoitteet läpi. Isoissa organisaatioissa sisäiset projektit vaativat myös kick-offin, jolloin useamman eri yksikön jäsenet tutustuvat ja vaihtamat ajatuksiaan kasvotusten, sillä he eivät pakosti työskentele päivittäin yhdessä. Ja vaikka he työskentelisivätkin yhdessä, niin silti projekti tai hanke kannattaa aloittaa yhteisellä palaverilla, jossa käydään juuri kyseisen projektin tai hankkeen yksityiskohdat läpi. Ulkoisissa kick-offeissa useimmiten yritys ja asiakas kohtaavat ensimmäistä kertaa fyysisesti.

Ota huomioon:

 • Projektin alustus ja aikataulutus
 • Projektin tavoitteet
 • Projektin tai hankkeen tavoitteiden asettaminen tiimille

Motivointi

Motivoi tiimiä käymällä läpi tulevaisuuden tavoitteita. Vuoden aloitus kick-offit ovat loistava paikka motivoida henkilöstö tai pienemmät tiimit tulevaan vuoteen. Kausittaisia kick-offeja voi myös järjestää puolivuosittain tai uuden sesongin alkaessa. Ota koko henkilöstö mukaan tapahtumaan tai varaa jokaiselle yksikölle tai tiimille omat kick-off päivät.

Ota huomioon:

 • Oiva paikka kiittää ja palkita
 • Motivoi ja lataa päivä täyteen positiivista energiaa
 • Yhteisten tavoitteiden jalkauttaminen

Yhteishengen nostatus

Onko yritykseenne tullut lisää työntekijöitä, uusia tiimejä tai jopa kokonaan uusia yksiköitä? Yhteinen tapahtuma on paras paikka tutustuttaa uudet työntekijät toisiinsa sekä yrityskulttuuriin. Yhteishengen nostatukseen voi riittää myös virkistyspäivän tyyppinen sisältö aktiviteettien, saunomisen ja illallisen ohessa, mutta miksei samalla yhdistäisi päivään myös tiukkaa asiaa.

Ota huomioon:

 • Yhteiset pelisäännöt yrityksessä
 • Jokaisen omat roolit esittäytymisen yhteydessä
 • Tiimityöskentelyä ja toisiin tutustumista
 • Motivointia ja positiivista energiaa

Kick-off päivän sisältö

Kick-off voi koostua puolikkaasta päivästä, muutaman tunnin tapahtumasta, mutta useimmiten pidemmät päivät motivoivat enemmän tiimiä ja henkilöstöä paikalle, kuin muutaman tunnin töiden ohessa vietetty palaveri. Varaa siis aikaa päivälle ja rakenna inspiroiva sekä hyvin suunniteltu sisältö ajoissa. Suosittelemme aloittamaan päivän laadukkaan ja monipuolisen aamiaisen ohella, jolloin tiimi, asiakkaat tai henkilöstö luontevasti jo vaihtavat kuulumisiaan ja tutustuvat toisiinsa. Hyvien tarjoiluiden lisäksi suosittelemme rakentamaan päivän mahdollisimman osallistavaksi, jolloin mielenkiinto aiheen parissa on helpompi pitää. Muista jättää myös tauoille ja vapaalle seurustelulle aikaa.

Oheis- ja iltaohjelmaa

Mikäli tarkoituksena on tiimiyttää tai nostattaa yhteishenkeä, niin suosittelemme varaamaan päivään myös ulkopuolisia palveluntarjoajia erilaisten leikkien ja aktiviteettien pariin. Evendan erilaiset tiimikisailut ovat loistava lisä erilaisiin kick-off tapahtumiin. Lisäksi tiukan asiapäivän päätteeksi suosittelemme, että ilta jatkuu vielä rennommissa merkeissä saunoen ja yhteisen illallisen äärellä.

Aikatauluehdotelma

9.00 Saapuminen Savutuvan Apajalle
Runsas ja monipuolinen aamiainen

9.30 Päivä alkaa

 • Tervetuloa-puhe
 • Esittely päivän agendasta ja mitä osallistujilta odotetaan
 • Kertausta tai uuden esittelyä
 • Yhteistä pohdintaa ja tiimityöskentelyä

12.00 Apajan lounaspöytä

13.30 Päivä jatkuu

 • Yhteinen pohdinta
 • Päivän yhteenveto

15.30 Iltapäiväkahvi ja makea kahvileipä

16.00 Tilaisuus jatkuu iltaosuudella

16.15 Siirtyminen saunaosastolle
Torpan saunat ja ulkoporealtaat

18.30 Yhteinen illallinen

Livemusiikkia tai komiikkaa

22.00 Tilaisuus päättyy

 

”Järjestimme yrityksen kesäjuhlat Savutuvan Apajalla. Meille tärkeää oli, että niin puitteet ja ruuat kuin ideat ja avun päivän suunnitteluun sai samasta paikasta. Päivä onnistui erinomaisesti: laivamatka Apajalle, erittäin herkulliset aamupala, lounas ja illallinen, päivän aikana yhteistyökumppanin toimesta järjestetyt aktiviteetit sekä upeat sauna- ja poreallasosastot keräsivät kehuja jokaiselta osallistujalta. Aivan oma lukunsa oli Savutuvan Apajan palvelu – meidät huomioitiin erinomaisesti aamusta iltaan, ja koko henkilökunta varmisti, että tervetulleen olon lisäksi kaikki muuttuvat tarpeet päivän aikana täytettiin. Suosittelen Savutuvan Apajaa ehdottomasti kaikenlaisiin yritystilaisuuksiin.”

-Valtteri Ylimäki / Trustmary

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous kick-offeista