Pikkujoulut – Joululounas Jyväskylässä

Vihdoin lupa järjestää koko henkilöstön pikkujoulut, mutta kaikki pikkujouluihin sopivat tilat ovat jo varattuina. Mitä vaihtoehtoja perinteisille perjantai- tai lauantai-illan pikkujouluille on? Voiko pikkujouluja viettää arkena tai jopa lounasaikaan?

Tuntuuko, että sait vastuullesi mahdottoman tehtävän ja et tiedä mistä edes aloittaisit, kun jokaisesta paikasta tulee vastaukseksi, ettei tilaa enää ole. Käännä katse sesongin ulkopuolelle eli arkeen ja lounasaikaan.

Savutuvan Apajalla marras-joulukuun viikonloput varataan jo hyvissä ajoin pikkujouluille, mutta ei huolta hätään. Kalenteristamme löytyy runsain mitoin vapaita ajankohtia alkuviikon iltoina sekä arkisin lounasaikaan. Hyvät ja vauhdikkaat pikkujoulut voi suunnitella myös alkamaan aamupalalta tai lounaalta.

Lue kokonainen blogipostaus siitä, miten pikkujoulut voi järjestää onnistuneesti myös arkena joululounaan yhteyteen.

Tärkeintä on kokoontua ja viettää aikaa yhdessä

Mikä on pikkujoulujen tarkoitus? Erilaiset virkistyspäivät, illanvietot ja pikkujoulut ovat tehty ryhmäyttämään tiimiänne, jolloin sivuvaikutuksena myös henkilöstön työmotivaatio kasvaa. Pikkujouluja vietetään aina vuoden lopulla tai alasta riippuen pikkujoulut vietellään suosiolla alkuvuodesta kuusenkaatajaisina. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kiittää koko henkilöstöä ja tiimiä vuoden puurtamisesta hyvän ruoan ja juoman parissa.

Se, että saatte järjestettyä tiimin tai koko henkilöstön samaan tilaan on jo tarpeeksi. Siihen yhdistettynä erinomainen ruoka, puheet ja mahdolliset aktiviteetit kruunaavat pikkujoulut olivatpa ne lounas- tai illallisaikaan.

Aina kiire kotiin

Kun pikkujoulut suunnittelee jo lähtökohtaisesti niin ettei tilaisuus jatku pitkälle yöhön, saa useimmiten suuremman osan porukasta mukaan päivään. Kuitenkin osalla on omat kiireet, harrastukset, perhe ja muut velvollisuudet, joiden vuoksi ei pysty tai halua viettää iltaa pikkutunneille saakka. Jos ensin on koko päivän töissä ja jatkaa tästä pikkujoulujen ääreen, saattaa matka jatkua kotia kohti jo heti ruokailun jälkeen omien velvollisuuksien pariin.

Kun juhlat aloittaa aamusta tai päiväsaikaan, niin myös kiireisimmät kerkeävät mukaan pikkujoulutunnelmaan. Ja voihan iltaa jatkaa vielä myöhään siitäkin huolimatta, että päivä on aloitettu aikaisemmin, jolloin myös vauhdin janoaville on aktiviteettia koko illaksi.

Hyvin suunniteltu kokonaisuus

Tärkeintä on suunnitella kokonaisuus palvelemaan juuri teidän tiimiänne tai henkilöstöä. Osa kaipaa menoa ja meininkiä, olipa pikkujoulut lounas tai illallisaikaan ja osalle taas rauhoittuminen hyvän ruoan ääreen riittää. Osalle kiireiden vuoksi ei ole mahdollista järjestää isoja pikkujouluja, jolloin pienin kiitos on tuoda heidät kesken työpäivän joululounaalle.

Vauhdikkaammat pikkujoulut alkavat glögin siivittämänä ja joululounas nautitaan viinien sekä DJ:n tahdissa. Päivään voi yhdistää stand up -komiikkaa tai tiimikisailua ja iltaa jatketaan saunoen tai vaikkapa Jyväskylän tarjontaan tutustuen.

Jos taas kaipaatte pelkkää joululounasta, niin mikä onkaan helpompaa kuin varata yhteiskuljetus työpaikalta suoraan Apajalle hyvän ruoan pariin ja jatkaa työpäivää lounaan jälkeen.

Aktiviteetti joululounaan ympärille

Vain taivas on rajana aktiviteettien osalta. Aloita päivä monipuolisella aamiaisella, jonka kruunaa riisipuuro, klousaa vuosi yhteisellä palaverilla, josta on mukava siirtyä aktiviteettien pariin ennen joululounasta. Aktiviteetti voi koostua esimerkiksi Evendan hauskoista pikkujouluohjelmanumeroista, Pistolan kädentaitopajoista tai vaikkapa Versonan Fatbike -retkestä.

Tutustu aktiviteetteihin ja elämyksiin täältä.

Aikatauluehdotus

11:00 Saapuminen
Glögitarjoilu terästettynä tai ilman

11:00 Apajan tervehdys

11:15 Joululounas
Tutustu joulumenuihin täältä.

13:30 Evenda jouluaktiviteetti
Löydät heidän tarjontansa täältä.

15:00 Tilaisuus päättyy

  

”Järjestimme yrityksemme pikkujoulut Savutuvan Apajalla yli 70-hengelle. Kaikki sujui loistavasti ja ongelmitta. Miljöö on upea, ruoka oli erinomaista ja saunat riittivät isommallekin porukalle. Ja mikä parasta, kaikki hoituu nopeasti ja vaivatta Savutuvan Apajan kautta, myös kuljetus juhlapaikalle. Tulemme varmasti toistekin! Ehkäpä kesällä, jolloin päivänvaloa riittää vähän pitemmäksi aikaa ja on mahdollisuus tutustua miljööhön paremmin.”

Annaleena, H., Ramboll Finland Oy

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous pikkujouluista