Saunaillat – Saunatilat Jyväskylästä illanviettoihin

Etsitkö paikkaa, jossa kokoontua työporukan, asiakkaiden tai yhteistyökumppanien kesken? Olisiko aika järjestää yhteinen vuosikokous, myynnin kick-off tai asiakastilaisuus? Ehkä aika on oikea virkistäytymiselle tai TYKY-päivälle? Usein eteen astuu kiperä kysymys, missä viettää onnistunut saunailta mahdollisen pienellä vaivalla saaden kuitenkin ainutlaatuisen saunaelämyksen?

Savutuvan Apaja tarjoaa upeat tilaussaunat aivan Päijänteen rannalta. Saunatilat sijaitsevat vesiteitä pitkin n. 4km päässä Jyväskylän satamasta ja tietä pitkin matkaan kannattaa varata n. 15 minuuttia. Upeat saunaelämykset ovat lähellä keskustan vilinää ja meininkiä, mutta kuitenkin aivan omassa rauhassaan luonnonsuojelulla Haapasaarella. Tutustu alta tunnelmallisten elämyssaunojen yksityiskohtiin ja varaa teidän tarpeisiin sopivimmat saunatilat. Jätä saunaillan suunnittelu Apajan harteille ja voit itse keskittyä tärkeimpään.

Saunatilat

Savutuvan Apajan pihapiiristä, Päijänteen rannalta löytyvät kolme erillistä saunarakennusta. Niemen kärjestä löytyy n. 12 hengen saunarakennus, nimeltään Savottasauna, josta on laituriyhteys viereiseen saunarakennukseen. Perinteinen savusauna varataan aina yhdessä Savottasaunan kanssa. Toiselta puolen pihapiiriä, myöskin Päijänteen poukamasta löytyy Torpan saunarakennus sekä suomalaista designia olevat Drop -ulkoporealtaat. Isoihin tilaisuuksiin voi varata kaikki saunatilat yhdessä, matkaa toisille saunoille on sadasta kahteen sataan metriin. Kaikki saunatilat varataan yksityiskäyttöön ja hinnoittelu perustuu tilavuokraan, sisältäen pesuaineet, laudeliinat sekä pyyhkeet. Kaikissa saunatiloissa on A-oikeudet, joten omien juomien tuomisen voi unohtaa ja saapua valmiiseen saunailtaan ilman turhia stressitekijöitä.

Kaikilla saunoillamme on Sauna From Finland -yhdistyksen myöntämä Authentic Finnish Sauna Experience Nature -sertifikaatti.

Lue lisää sertifikaatista täältä

Savottasauna – tilaussauna

Päijänteen syleilyssä sijaitsevalla Savottasaunalla kylvet aivan veden äärellä. Kesällä pääset vilvoittaviin aaltoihin ja talvisin Pakkasherran avantoon. Päijänteen vesitilanteesta riippuen kannattaa aina varmistaa avantotilanne etukäteen. Savottasaunan saunatiloihin kuuluu saunan ja suihkutilojen lisäksi takkatupa sekä viereinen Hevostalli seurustelua ja alle 15 hengen saunamenuja varten. Saunan lauteille mahtuu noin 12 saunojaa kerralla, jolloin isommasta porukasta osa voi hengähtää ulkoterassilla Päijänteen rantamaisemista nauttien tai saunan takkatuvan loimussa rentoutuen.

Tutustu täältä Savottasaunaan

Savusauna – varataan Savottasaunan kanssa yhdessä

Savutuvan Apajan sahti- ja palvisauna on rakennettu 1982. Ennen vanhaan saunomisen lisäksi savusaunassa mallastettiin, mäskättiin ja palvattiin, mutta tänä päivänä savusaunan lempeistä löylyistä nauttivat ainoastaan vieraamme. Perisuomalainen savusauna lämmitetään ajatuksella ja hartaudella 5-6 tunnin ajan lehtipuiden haloilla.

Savusauna varataan aina Savottasaunan kanssa yhdessä, sillä haluamme taata onnistuneen saunaelämyksen suihkutilojen ja uintimahdollisuuden kera. Savusauna on laituriyhteyden päässä Savottasaunalta, joten vuorottelu kahden saunan välillä onnistuu kätevästi.

Tutustu täältä Savusaunaamme

Torpan saunat ja ulkoporealtaat – tilaussaunat

Torpan saunarakennukset; Lankomiehen torppa sekä Palkollisten saunat ovat siirretty Savutuvan Apajalle Kangasniemeltä. Ikää rakennuksilla on jo huimat 169 vuotta. Koe Apajan ainutlaatuinen tilaussauna ja ulkoporealtaat Jyväskylässä, Vaajakosken Haapaniemessä. Saunarakennukselta ja sen pihapiiristä löydät kaksi erillistä saunaa, joiden lauteille mahtuu kerralla jopa 25 saunojaa kerralla. Saunan tuvassa on kokoustamismahdollisuus, pöytä n. 10 hengelle ja tilasta löytyy televisio. Pihan puolella on katettu ulkoterassi sekä kaksi ulkoporeallasta terassialueen kera, joten suuremmatkin seureet mahtuvat mukavasti Torpan alueelle illanviettoon.

Tutustu täältä Torpan saunoihin

Ruokailu – saunamenut tai illalliset

Täydellisen saunaillan kruunaa erinomainen illallinen tai saunan ohella nautitut naposteltavat. Suosittelemme aina saunomisen ohelle pientä suolaista ennen kunnon illallista. Mikäli illallisesta on vierähtänyt jo tovi ja saunomiseen on varattu useammat löylyt aikaa, niin myös loppuiltaan on hyvä varata jotain huikopalaa.

Saunatiloihin voi varata etukäteen pienempää naposteltavaa, hieman ruokaisampaa naposteltavaa tai runsaammankin menukokonaisuuden. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että saunatilat sopivat pienten n. 10-15 hengen ruokailuihin, ja suuremmille ryhmille suosittelemme naposteltavaa, joka ei vaadi istumapaikkoja.

Tutustu saunamenuihin täältä 

Onnistuneen tilaisuuden kuitenkin luo kunnon illallinen, joka nautitaan päärakennuksella ennen tai jälkeen saunomisen. Mikään ei ole kurjempaa, kuin lauteilla kurniva vatsa.

Tutustu illallispöytiin täältä

Esimerkki saunaillasta

18.00 Saapuminen maitse tai vesitse

18.00 Maljan kohotus
Hyvää tunnelmaa nostattamaan on mukava kohottaa yhteinen malja

18.15 Apajan tervehdys
Henkilökuntamme toivottaa seurueenne tervetulleeksi ja esittelee illan menun. Mikäli haluatte, kerromme samalla lisää Savutuvan Apajasta.

18.45 Illallinen
Valitsemanne menukokonaisuus ja juomat

20.45 Siirtyminen rantasaunojen lämpöön

23.00 Tilaisuus päättyy

  

”Iso kiitos keskiviikon illanviettomme järjestämisestä! Kansainvälinen porukkamme, joista kauimpaa tulleet olivat Etelä-Amerikan maista, nautti kovasti saunoistanne sekä ruuasta. Homma toimi hienosti ja esittelyt olivat mukavan rentoja. Mukavaa juhannusta ja kesää koko Apajan väelle!”

Kaisa L., Jyväskylän Yliopisto.

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous saunaillasta