Yritysjuhlat – Illan kulku ja aikataulutus

Yritysjuhlien sisällön suunnittelu ja sen aikatauluttaminen tuntuu usein hyvin vaikealta, jos ei ole aiempaa kokemusta yritysjuhlien järjestämisestä. Ja vaikka kokemusta olisikin, niin silti hyvin moni asia vaikuttaa ajankäyttöömme, kuten vierasmäärä, illan sisältö, menu ja aikavälikkö, jonka puitteissa yritysjuhlat tulisi järjestää.

Jotta saatte suunniteltua onnistuneet ja sujuvat yritysjuhlat, olemme koonneet avuksi aikataulusta helpottamaan tämän blogipostauksen. Mikäli olette suunnitelleet jo yritystapahtuman sisällön, niin täältä on helppo luoda aikataulutus sen ympärille. Ja mikäli olette alkutekijöissä yritysjuhlien suunnittelussa, niin täältä löydät onnistuneiden yritysjuhlien kaavan sisältöön ja aikataulutukseen.   

Tervetulomalja

Suosittelemme aina sään salliessa, kesäisin alkumaljan nostamista pihapiirissämme. Riippuen vierasmäärästä ja alkumaljan sisällöstä tervetulomaljaan kannattaa varata aikaa n. 15min. Alkumaljan yhteyteen kannattaa varata aikaa myös pienelle maljapuheelle.

Juhlapuheet

Maljapuheesta onkin luonteva siirtyä muihin tervetulopuheenvuoroihin. Näitä puheenvuoroja käyttää yleensä illan vastuuhenkilö tai -yritys, yhteistyökumppanit tai halutessaan vaikka juhlapaikka. Myös Savutuvan Apajan väki on pitänyt useasti tervetulopuheita vieraillemme ja samalla kertoneet  alueemme historiaa. Juhlapuheisiin kannattaa varata aikaa n. 5min / puhuja. On aina suositeltavaa määritellä jokaiselle puhujalle aika, joka hänellä on käytettävissä.

Siirtyminen juhlatilaan

Mikäli tervetulomalja ja juhlapuheet on nautittu pihapiirissämme, niin luontevassa kohtaa on hyvä siirtyä kohti illallistilaa. Myös juhlatilassa nostetun maljan jälkeen on suotavaa varata pieni siirtymätauko paikoilleen asettumiseen ja jaloitteluun. Tähän ei tarvitse ohjeistettua aikaa, mutta on hyvä ottaa huomioon, ettei 50–150 vierasta liiku yhtä rivakasti kuin 15.

Apajan tervehdys ja menuesittely

Kun kaikki ovat päässeet paikoilleen, niin on Apajan vuoro toivottaa vieraat tervetulleeksi ja esitellä illan menu, sen raaka-aineet, alkuperä ja valmistustavat yhdessä valittujen viinien kera. Menun esittelyyn ja ruoan esillepanoon tulee varata aikaa n. 15 min. Apajalla pitopöytä katetaan aina vieraitamme varten, joten kattaus tapahtuu vasta juhlatilaan siirtymisen jälkeen.

Juhlaruokailu ja viini

Juhlaruokailuun kannattaa varata aikaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Rauhassa nautittu illallinen rennon seurustelun tai taustaohjelman kera on yksi juhlien kohokohdista. Riippuen menuvalinnasta, sen tarjoilutyylistä sekä vierasmäärästä illalliseen kannattaa varata aikaa 1,5 h – 3 h.

Siirtyminen Halkoproomuille

Kesäaikaan yritysjuhlien jatkot juhlitaan useimmiten Halkoproomujen terassilla cocktailien ja livemusiikin parissa. Kun satapäinen vierasryhmä siirtyy juhlatilassa kohti Halkoproomuja kannattaa siirtymiseen varata jopa 15min, jotta halukkaat kerkeävät käydä wc-tiloissa ja baarissa ennen ohjelman aloittamista Proomuilla. Talvisin juhlat jatkuvat yömyöhään päärakennuksella, mutta silloinkin suosittelemme pientä jaloittelutaukoa ennen iltajuhlan aloittamista.

Livemusiikkia

Iltaan suosittelemme aina livemusiikkia tai muuta viihdyttävää ohjelmaa. Yritysjuhlissa bändit soittavat useimmiten kaksi settiä, jolloin jatkoihin suosittelemme varaamaan vähintään kaksi tuntia aikaa ennen illan päättymistä. Iltaan voi myös yhdistää useampiakin keikkoja tai esiintyjiä, kuten puhujia ja stand up -koomikoita. Yhtenä hienona ohjelmanumerona toimii myös ’cocktailhour’, jolloin halukkaat pääsevät sheikkaamaan omat drinkkinsä opastetusti.

Ilta päättyy

Vieraiden yhteiskuljetukset voi hoitaa linja-autoilla joko porrastetusti tai niin, että useampi linja-auto lähtee pihastamme yhtä aikaa. Isompaan laivaan, kuten Päijänne-Risteilyt Hildenin Suomen Suveen mahtuu isompikin porukka ja kesäaikaan onkin oivallista nauttia yöttömän yön maisemista vesiteitse. Vieraiden siirtyminen juhlapaikalta yhteiskuljetukseen kestää useimmiten n. 15min.

Esimerkki aikataulu yritysjuhliin

18.00 Saapuminen yhteiskuljetuksella Savutuvan Apajalle
Apajan henkilökunta ja varaajan vastuuhenkilöt ottavat vieraita vastaan

 18.00 Alkumaljat ja tervetulopuheet pihapiirissämme
Hyvää tunnelmaa nostattamaan suosittelemme

 Perlage Canah Brut Prosecco Superiore
Napue Gin & Tonic

18.30 Siirtyminen juhlatilaan
Apajan tervetulosanat ja menuesittely

 19.00 Juhlaruokailu ja viini

21.00 Siirtyminen Halkoproomuille
Illan boolibaari tarjolla

21.15 Bändi aloittaa

23.30 Tilaisuus päättyy 

 

”Tilaisuuden suunnittelussa ja järjestämisessä voi luottaa täysin Savutuvan Apajan henkilökunnan ammattitaitoon ja työpanokseen. Heille voi viedä vierasryhmän luottavaisin mielin tietäen, että asiat hoituvat ja pienetkin yksityiskohdat on otettu huomioon. Mukava henkilökunta ja ihana miljöö ☺︎”

 Niina V., Valtra Inc.

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous yritysjuhlista