Yritysjuhlat – Juomavalikoima

Mitä tulee ottaa huomioon yritysjuhlien juomavalinnoissa? Miten paljon juomia tulee varata ja miten yritysjuhlien tilaisuuden luonne vaikuttaa alkumaljan valintaan? Mitä ruokailun jälkeen tarjotaan?

Oletko sinä vastuussa yritysjuhlienne juomavalikoimasta. Hengitä syvään, me autamme sinua täydellisessä juomakattauksen suunnittelussa.

Hyvin suunniteltu juomapuoli koko yritysjuhlan ajaksi varmistaa, että ravintolalla on tarpeeksi varastossa haluttuja juomia ja  raaka-aineita eri boolien ja drinkkien valmistukseen. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Varaa hetki aikaa suunnittelutyöhön, jotta voit hengähtää itse juhlassa.

Olemme koonneet kokonaisen blogipostauksen yritysjuhlien juomapuolesta. Tämän jälkeen suunnittelu käy kuin leikki.

Alkumalja

Tilaisuus aloitetaan useimmiten alkumaljalla, johon suosittelemme joko vuodenajan mukaista cocktailia, kuumaa juomaa tai klassisesti varmana valintana kuivaa kuohuviiniä.

Savutuvan Apajan valikoimasta löytyy ranskalainen Cruse Blanc de Blancs kuiva, hedelmäinen kuohuviini, mutta useimmiten yritysjuhlissa katseet kuitenkin kääntyvät Proseccoon tai samppanjaan. Kuiva, vihreän omenainen ja raikas Perlage Canah Brut Prosecco on varma valinta kesäisen yritysjuhlan alkuun tai tyylikkääseen maljan nostoon takkatulen äärellä. Ja sitten on vielä erikseen pienten kuplien rakastajat, jotka valitsevat erittäin laadukkaan Champagne Cuvee Dangin Fays samppanjan. Tämä samppanja sopii kaikista tärkeimpiin juhliin, joissa arvostetaan kehittynyttä ja raikasta, hieman sitruunaista makua.

Yritysjuhlien alkumaljaksi sopii myös erityisen hyvin kesäiset tai talviset cocktailit tai nälkää herättelemään klassikkonakin toimiva Napue Gin & Tonic. Pikkujouluihin suosittelemme perinteikkäästi terästettyä höyryävän kuumaa glögiä.

Varaa aina myös alkoholia sisältävien alkumaljojen ohelle alkoholittomat vaihtoehdot. Alkumaljoja tulee varata yksi per vieras.

Ruokailun viinit

Ruokailun viinit kannattaa aina valita juhlapaikan viiniasiantuntijan kanssa. Savutuvan Apajalla olemme koonneet jokaiselle valmiille menukokonaisuudelle omat suositusviinit, jolloin makuparit täydentävät kauniisti toisiaan.

Viinivalikoimastamme löytyy edukkaista italialaisista Tini-talon viineistä, jotka ovat kepeitä seurusteluviinejä, laadukkaisiin ja täyteläisiin viineihin vaihtoehtoja. Suosittelemme ruoan pariksi aina täyteläisimpiä ja syvempiä makuja riippuen menun raaka-aineista. Juhlamenumme kruunaavat laadukkaat Châteauneuf-du-Pape Xavier-talon valko- ja punaviinit.

Teemme myös yhteistyötä Jyväskylän viiniklubin kanssa, jolloin voimme suunnitella yhdessä teille erinomaisen viinikattauksen ruokailuun.

Riippuen menukokonaisuudesta ruokailuun kannattaa varata 1-4 kaatoa viiniä per vieras. Alkuruoalle, väliruoalle, pääruolle ja jälkiruoalle.

Viinin ohelle kannattaa varata myös olutta ja alkoholittomia vaihtoehtoja heille, jotka eivät juo viiniä.

Apajan viinilistan löydät täältä

Kahviavec

Jälkiruoan jälkeen on aina tarjolla kahvi ja siihen suosittelemme kahviavecia. Ehdottomasti suosituin kahviavec on kautta aikain konjakki ja Apajan valikoimasta löytyy Maxime Trjiöl VS, VSOP tai XO. Konjakin kanssa tarjolla usein on myös vaihtoehdoksi Baileys -kermalikööriä sekä metsämarjalikööriä.

Aveceja tulisi varata yksi per vieras. Mutta kannattaa sopia juhlapaikan kanssa, että laskutus menee toteutuneen mukaisesti.

Boolit

Mikäli ilta jatkuu vielä ohjelman ja livemusiikin parissa, niin suosittelemme varaamaan vieraillenne tarjolle boolia tai baarista vapaan juomavalikoiman miedoista juomista talon cocktaileihin.

Savutuvan Apajan boolit tarjoillaan kauniisti isoista hanallisista asioista. Booleja valmistamme perinteisistä mansikka-raparperibooleista Moskovan muuli tai Aperol Spritz -booleihin. Boolien alkoholipitoisuudet liikkuvat 5% – 8% välillä.

Mieto juomavalikoima

Savutuvan Apajan miedot juomat sopivat ruokailun oheen, illanviettoon, livemusiikin pariin sekä saunoilla nautittavaksi.

Teemme yhteistyötä paikallisen Panimoyhtiö X:n kanssa, joiden valikoimasta löytyy jo yli 20 erilaista olutta. Panimo tuottaa myös Savutuvan Apajan oman Sauhu -savulagerin, jonka kaikki maltaat savustetaan Apajan savusaunan lauteilla. Kyseinen olut on suunniteltu janojuomaksi saunan lauteille sekä erinomaiseksi ruokajuomaksi kevyen savuisuuden vuoksi. Panimoyhtiö X:n valikoima Apajalla vaihtelee aina saatavuuden ja sesongin mukaisesti.

Lisäksi Apajalta löytyy useampaa erilaista olutta suuremmilta panimoilta, aitoa lonkeroa, erilaisia siidereitä ja valikoima virvokkeita.

Juomavalikoimaan voit tutustua täältä

Drinkit

Apajalta onnistuu myös drinkit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Ennakkoon tilatuilla drinkeillä voit varmistaa, että raaka-aineita ja koristeita kyseisiin drinkkeihin löytyy talosta juhlienne aikana. Käytämme paljon drinkkipohjissa oman pihan mehiläisten hunajaa sekä itsetehtyä syreenisiirappia.

Lisäksi teemme yhteistyötä DeLorean -cocktail baarin kanssa. Halutessaan heidät saa myös tilaisuuteennne valmistamaan drinkit tai kouluttamaan rennolla otteella teistä cocktailin tekijöitä.

 

“Ruoka oli hyvää ja tarjoilu pelasi. Henkilökunta oli ammattitaitoista ja piti meille torpassa mukavan tarinatuokion alkuglögien aikana kertoen paikan historiasta. 

Saunoimme lopuksi torpan tunnelmallisissa saunoissa, joissa oli mahtavat löylyt. Kaiken kaikkiaan upea miljöö ja onnistunut ilta.”

Sauli A, Maintpartner Group

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous yritysjuhlista