Yritysjuhlat – Menusuunnittelu

Voiko Savutuvan Apajan menuihin vaikuttaa vai tuleeko meidän valita valmis menukokonaisuus? Mitä jos vieraillamme on erityisruokavalioita tai allergioita, miten ne on huomioitu? Mistä raaka-aineet tulevat ja miten menukokonaisuudet eroavat toisistaan. Kuka ruoat valmistaa?

Onko sinun harteillasi suunnitella yritysjuhlien ruoka- ja juomapuoli? Ei hätää, sillä Apajan hiotuista lähiruoasta valmistetuista menuvaihtoehdoista löytyy varmasti sopiva vaihtoehto juhlillenne. Voimme myös vaihtoehtoisesti suunnitella yhdessä toiveidenne mukaisen menukokonaisuuden.

Olemme koonneet kokonaisen blogipostauksen yritysjuhlien menuvaihtoehdoista sekä vastaukset kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin.

Talon menut

Talon menumme ovat illanviettoihin ja rennompaan juhlaan sopivia kokonaisuuksia. Menut rakentuvat joko suomalaisten satokausien parhaimmista raaka-aineista, kuten Sato menussa, kalanystävien kalavalikoimasta, kuten Nuotta menussa tai talven tuhdeista mauista, kuten Kuura menussa.

Kaikki talon menujen pääraaka-aineet ovat keskisuomalaisilta tiloilta, kalastajilta ja toimittajilta. Talon menuihin kuuluu aina kahvin tai teen kanssa jälkiruoka, kun taas Juhlamenuissa jälkiruokana nautitaan juhlallisesti kakkua.

Juhlamenut

Juhlamenut ovat juhlallisempia ja monipuolisempia kokonaisuuksia, joissa on Talon menuja runsaampi valikoima erilaisia salaatteja, kaloja ja lämpimiä ruokia. Lisäksi jälkiruoan osalta Juhlamenuissa on erikseen kakkua kahvin tai teen kaverina.

Juhlamenumme ovat suunniteltu kaikista tärkeimpiin juhliin, oli kyseessä yritysjuhlat, eläköitymisjuhlat, vuosipäivät tai jonkun työntekijänne syntymäpäivät.

Erikoisuudet

Eri vuodenaikoihin ja sesonkeihin pohjautuvat menumme kulkevat nimellä ’erikoisuudet’. Sen alta löytyy loppukesän ja alkusyksyn halutuin menukokonaisuus yritysjuhlille eli Rapujuhlat -menu. Metsästysaikaan suosittelemme kääntymään Riistaillallisen pariin, jossa maistuu neljän ruokalajin pöytiin tarjoiltu keskisuomalainen kattaus metsän parhaita makuja. Varsinkin kesän kruunaa loimutettu lohi ja vieressä grillillä valmistetut kasvikset sekä possuvartaat. Nuotio -menumme taipuu valmistettavaksi kesät talvet ja pöytä katetaan aina luonnon armoille omenapuun alle tai kevätauringon alle Päijänteen rannalle. Seuraava erikoismenumme Verso on maistuva kasvisruokavalion tai vegaanisen ruokavalion menukokoanaisuus. Ja sen vastakohtana taas voi nauttia Possujuhlasta, jossa laukaalaisen Pohjosahon tilan palvattu porsas liekitetään vieraidemme silmien alla ravintolasalissa.

Oman menun suunnittelu

Kaikki menumme ovat myös muunneltavissa teille sopivampaan muotoon, esimerkiksi huomioon ottaen joitakin erikoisruokavalioita tai allergioita. Muutoksia voi ja on toivottavaakin tehdä myös omien makumieltymysten mukaisesti. Keittiömestarimme on luonut nämä kokonaisuudet niin, että jokainen makupari täydentää toisiaan ja mieluusti on myös auttamassa muunnellun menun tai kokonaan alusta loppuun saakka suunnitellun menun kanssa tuomaan menujemme parhaimmat maut esiin.

Pöytiin tarjoiltu kokonaisuus

Pienemmille porukoilla (alle 20 henkeä) pystymme valmistamaan useamman ruokalajin pöytiin tarjoillun menukokonaisuuden, jossa myös lämmin pääruoka tarjoillaan pöytään. Keittiömme ei kuitenkaan ole rakennettu á la carte -tyylisesti eli keittiöstämme ei löydy lämpölamppuja tai linjastoa, johon useammat lautaset saisi kasattua yhtäaikaisesti. Täten suuremmille vierasmäärille suosittelemme esimerkiksi yhtä tai kahta alkuruokaa pöytiin tarjoiltuna, jonka jälkeen pääruoka tarjoillaan pitopöydästä ja jälkiruoka joko pitopöydästä tai pöytiin tarjoiltuna.

Jos jälkiruoka tarjoillaan pöytiin, niin kannattaa pitää ruokailun ajan kaikki ohjelma istuvana, sillä useimmiten jälkiruoan aikaan vieraat ovat jo liikkuvaisella tuulella ja jälkiruoan tarjoilu pöytään voi olla haastavampaa. Tässä tapauksessa selkeämpi on kattaa jälkiruoat tai kakku pitopöytään ja jokainen voi noutaa sen sieltä paikalleen.

Pitopöydästä

Pitopöytään suunniteltu menukokonaisuus sisältää useimmiten valikoiman kaloja, erilaisia salaatteja sekä lämpimiä kasviksia ja pääruoan. Kattauksen voi tehdä joko yhdessä tai kahdessa erässä, riippuen tilaisuuden luonteesta ja ruokailun oheen mietitystä ohjelmasta.

Pitopöydästä noudettu ruoka ei keskeytä hyvin alkanutta puheensorinaa, sillä jokainen voi itse valita sopivan hetken käydä hakemassa lisää ruokaa.

Mikäli ruoka katetaan kahdessa erässä, ensin kalavalikoima ja salaatit leipien kera ja myöhemmin lämpöiset ruoat, niin varaajan kanssa sovitaan aina erikseen minkä mittaisen tauon he haluavat ruokien tarjoilun väliin. Onko toiveissa, että heti kylmien alkuruokien jälkeen voi hakea lämpöiset vai niin, että alkupalalautaset kerätään pois ennen pääruoan esillepanoa.

Allergiat ja erityisruokavaliot

Otamme aina allergiat huomioon menusuunnittelussa ja kaikki menumme ovat lähtökohtaisesti laktoosittomia sekä leipiä ja jälkiruokaa lukuunottamatta gluteenittomia. Pyydämme ilmoittamaan kaikki allergiat aina viimeistään viisi arkipäivää ennen tilaisuutta, jotta kerkeämme reagoida niihin.

Erityisruokavaliollisille voi aina valita, että haluaako +6e/hlö lisähinnalla varata heille oman pää- ja jälkiruoan, riippuen ruokavaliosta. Osa erityisruokavaliosta tarvitsee vaativampaa valmistusta, kun esimerkiksi kasvissyöjille samasta menukokonaisuudesta kaikki muut menun osat ovat syötävissä kuin mahdollinen lihaa sisältävä pääruoka. Tällaisissa tapauksissa varaaja joko tilaa erillisen pääruoan tai menusta riippuen tarkastaa, että erityisruokavaliolliselle on myös kattava valikoima erilaisia makuja menusta ilman erillistä pääruokaa. 

“Savutuvan Apajan vahvuuksia on tunnelmallinen ympäristö, kiireetön tunnelma, kaunis kattaus, ja SuperHyvä lähiruoka – paikka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille!

Palveluketju toimii aina varausvaiheessa ryhmän erityistoiveet huomioon ottavan ideoinnin kautta ystävällisen tyylikkääseen toteutukseen, koko henkilökunta on kautta linjan mukana.

Vieraiden odotukset ylittyvät toistuvasti, ja teille toistuvasti konferenssi-illalliselle vierasryhmiä tuovana itse aina ilahdun ja nautin siitä miten eleettömän täydellisesti kaikki teillä sujuu.

Suosittelen kympillä!”

Taru-Maija H-R, Jyväskylän Yliopisto.

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous yritysjuhlista