Asiakastilaisuus – Vieraslahjat, liikelahjat ja yrityslahjat

Tuleeko yritysjuhlissa tai asiakastilaisuuksissa muistaa omaa henkilöstöä tai sidosryhmiä lahjoilla? Tämä riippuu varmasti hyvin paljon juhlan luonteesta, mutta useimmiten henkilökuntaa muistetaan lahjoilla joulun alla, merkkipäivinä tai jostain tietystä saavutuksesta, joka koskee koko osastoa tai henkilökuntaa. Henkilökunnan virkistyspäivillä harvemmin vieraita odottaa pöytiin katetut lahjat, kun taas asiakkaita ja sidosryhmiä useimmiten muistetaan vieraslahjalla.

Oletko kuullut, että naapuriyritys antoi kaikille vierailleen lahjaksi samppanjapullot ja toinen taas oli paketoinut firman logolla varustellut heijastimet ja kynät? Voisiko teidän firma tarjota jotain tuolta väliltä vai miten homma etenee? Etkö tiedä mistä voisit aloittaa vieraslahjan etsimisen tai kiireiden vuoksi taustatyöhön ei ole varattu tarpeeksi aikaa? Kuuluuko edes asiakastilaisuuksissa antaa lahjoja? 

Olemme koonneet Jyväskylän alueelta vinkkejä yritysjuhlien vieraslahjoihin ja koonneet myös huomioon otettavat asiat blogipostauksen loppuun.

Paikallisia tuotteita

  • Savutuvan Apaja – hunaja

Savutuvan Apajalta voi ostaa kauniit oman pihan mehiläisten hunajapurkit suoraan kattaukseen. Hunajapurkit ovat alk. 5 e | 100g. Halutessaan hunajapurkit voidaan pakata pieniin Apajan logoilla varusteltuihin paperikasseihin.

  • Teeleidi – teet

Tikkulassa, aivan kiven heiton päässä Savutuvan Apajalta tuoksuu ihanat ja raikkaat Teeleidin teet. Söpöihin paketteihin pakatut teet sopivat Apajan hunajan kylkeen ja makuvalikoimaa löytyy varmasti kaikille. Esimerkiksi Jyväskylä teet alk. 5e | pkt.

  • Panimoyhtiö X – oluet.

Paikallisen Panimoyhtiö X:n maistelusetti oluita on takuuvarma puheenaihe vielä useamman vuoden ajan. Toistaiseksi Apajalla ei ole  alkoholin ulosmyyntilupia, joten X:n oluet vieraslahjana tulisi hoitaa etukäteen esimerkiksi hotellille. Oluet alk. 6 e | plo

  • DeLorean – limonadit

Palanen Jyväskylää pakattuna kirpsakan makeisiin limonadeihin. Makuina toimivat viisi marjaa tai kirpeä omena x merisuola. Limonadit alk. 14,4e | 6 pack.

  • Paahtimo Papu – kahvit

Kaikille kahvin ystäville Jyväskylästä löytyy myös Paahtimo Papun tummaa puhuvia, mutta lempeitä makuja. Herkulliset kahvihetket alk. 8,5 e | paketti.

Yrityksen omia tuotteita

Mikäli haluat tehdä vaikutuksen asiakkaisiin tai muihin sidosryhmäläisiin, niin yrityksen omalla logolla varustettuja tuotteita voi laittaa joko pakettiin mukaan tai vaihtoehtoisesti kannattaa meittiä laadukkaita tuotteita. Yleisesti heijastimet, kynät ja huivit eivät tule kovinkaan monen vieraan käyttöön ja saattavat jäädä jo hotellihuoneeseen ennen paluuta kotiin.

Laadukkaita logotuotteita ovat mm. hyvälaatuiset vaatteet, kuten kollegepaita tai kevyt untuvatakki, kylpytakki, laadukas pipo tai vaikkapa laadukas juoma- tai termospullo. Jos lähtee painattamaan uusia tuotteita omalla logolla, niin kannattaa miettiä kohderyhmäänsä tarkasti ja lähteä suunnittelemaan sen pohjalta sopivaa kokonaisuutta. Tuote voi liittyä yritysjuhlien teemaan tai yrityksen arvoihin ja myös logotuotteissa voi panostaa paikallisuuteen esimerkiksi tilaamalla paikalliselta yritykseltä tuotteet, joihin painattaa oman yrityksen logot.

Matkamuistoja

Paikalliset tuotteet yhdessä laadukkaiden logotuotteiden kanssa ovat onnistunut yrityslahja ja samalla ne toimivat myös matkamuistona Jyväskylästä, yrityksestänne sekä onnistuneista juhlista.

Tällaiseen pakettiin voi esimerkiksi teettää yrityksenne logolla olevan leikkuulaudan, jonka päälle on kauniisti paketoitu Teeleidin tee ja Savutuvan Apajan hunaja.

Ota huomioon 

Lentokoneeseen sallittu

Varsinkin kansainvälisten vieraiden kanssa kannattaa huomioida, että yrityslahjan tuotteet ovat sallittuja viedä heidän kotimaahansa. Tämän lisäksi tulee ottaa huomioon, että yrityslahja sisältää matkustamoon sallitun nestemäärän, mikäli yrityslahjaksi päätyy jokin nestemäinen tuote. Useimmat vieraat saapuvat lentämällä, niin kotimaasta kuin ulkomailta. Joten vaikka yritysjuhlat olisivat valtakunnalliset, kannattaa vieraslahjassa huomioida lentokoneeseen sallitut nestemäärät.

Helppo viedä juhlista hotelliin ja sieltä kotiin

Joskus illan mittaan vieraslahjat tuppaavat unohtua juhlatilan pöydälle, jonka vuoksi suosittelemme, että vieraslahjat ovat sijoitettu tilassa niin, että ne on helposti otettavissa mukaan ennen linja-autoon tai muuhun kulkuneuvoon nousemista. Myös lahjan koko vaikuttaa helposti siihen, että onko se helppo kuljettaa juhlista hotellille. Laukkuun menevä yrityslahja sujahtaa helposti käsilaukkuun tai salkkuun, kun taas isommat lahjat vievät useimmiten kattauksesta paljon tilaa ja lopulta ne vaikea kuljettaa koko illan ajan mukana.

 

”Vierailimme tosiaan Savutuvan Apajalla lauantaina 14.9. Potsdamin pormestarin delegaation kanssa.

Vieraamme olivat selvästi innoissaan paikan historiasta ja miljööstä. Ruoka ja viinit oli valittu huolella ja saivat kehuja myös vierailtamme.

Kokonaisuutena vierailu oli oikein onnistunut.

 Henkilökunta oli huomaavaista ja palvelualtista, vaikka päivä oli teidän päässä kiireinen, kiitos siitä!”

Iiris A., Jyväskylä kaupunki

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous yritysjuhlista