Yritystapahtumat – Kokous- ja kongressi-illanvietot Jyväskylässä

Jyväskylä tunnetaan erittäin vilkkaana kokous- ja kongressikaupunkina sen tiiviin kaupunkikokonaisuuden myötä. Kaikki palvelut löytyvät joko kaupungin sisältä tai pienen ajo- tai laivamatkan päässä kaupungin ytimestä.

Ikimuistoinen illanvietto kokouksen tai kongressin päätteeksi luo pitkän muistijäljen onnistuneesta tapahtumasta vieraillesi.

Miksi järjestää oheisohjelmaa kokousten ja kongressien ohelle? Asiapitoisen ohjelman jälkeen on hyvä järjestää ohjattua toimintaa verkostoitumiseen, rentoon yhdessäoloon sekä kaupunkiin tutustumisen kannalta.

Lähivesiristeily

Suosittelemme järjestämään yhteisen lähivesiristeilyn, jossa Jyväskylän alueen maisemiin sekä Päijänteen kuvankauniiseen luontoon voi tutustua kuumana kesäpäivänä risteilylaivan kannelta käsin. Kansainvälisille vieraille puhdas luonto, sen vesistö sekä mökkirannat ovat varmasti mieleenpainuva kokemus, kun ne ovat suomalaisillekin henkeäsalpaavia elämyksiä.

Risteilyyn voi yhdistää myös saapumisen illallispaikkaan, esimerkiksi Jyväskylän alueella Savutuvan Apajalle tai vaikkapa käydä Säynätsalossa tutustumassa Alvar Aallon jalanjälkiin Säynätsalo Town Hallissa.

Jyväskylässä leppoisia sisävesiristeilyitä isännöi esimerkiksi Päijänne-Risteilyt Hildén joko tilauksesta teidän ryhmällenne tai reittiliikenteen mukana haluttuun paikkaan.

Paikallinen ruoka – Elämysruokailu

Illallispaikkaa etsiessä kannattaa aina kunnioittaa suomalaisia lähitilojen raaka-aineita hyödyntäviä ravintoloita, jotta vieraat saavat mahdollisimman paikallisen kokemuksen ruoan suhteen. Ravintoloissa, joissa omassa keittiössä arvostetaan omaa ammattitaitoa, lähitilojen tuottajia sekä käsillä tekemistä, saa varmasti parhaimmat makuelämykset.

Vielä, kun erittäin hyviin raaka-aineisiin yhdistää aidon tulen, hiilloksen sekä savustuksen saa makuelämyksien lisäksi myös kaikille muillekin aisteille elämyksiä. Osa ravintoloista ottaa vieraansa mukaan seuraamaan, kun ruokaa valmistetaan.

Ryhmille soveltuvat tilausravintolat löydät Visit Jyväskylän sivuilta.

Saunamaakunta

Jyväskylä on osa Suomen saunamaakuntaa ja täällä voitkin kokea laajan kirjon erilaisia saunoja, ja kuulla historiaa niiden taustalta. Saunominen on olennainen osa suomalaisten identiteettiä ja kulkeekin koko elämän läpi osana suomalaisten kasvua vauvasta vaariin.

Koska suomalaisten saunahistoria ulottuu lähes yhtä pitkälle kuin koko maamme historia, onhan se täydellinen tapa tutustuttaa vieraat ympäri maailmaa suomalaisen kulttuurin pariin. Vaihtoehtoja saunomiselle löytyy monia, sillä ”perinteisen” puusaunan lisäksi tarjolla on tunteja lämmitettäviä savusaunoja, tynnyrisaunoja, telttasaunoja, infrapunasaunoja, sähköllä lämpiäviä saunoja ja vielä veden päällä kelluvia saunoja, jotka tunnetaan paremmin nimellä saunalautta.

Saunominen on paikka rauhoittumiseen sekä kuulumisten vaihtoon, ja se on erinomainen paikka perinteiden, suomalaisen kulttuurin ja hyvinvoinnin ääreen.

Talvielämykset Jyväskylässä

Jyväskylän alueella on paljon elämyksiä ja aktiviteetteja talviaikaan koettavaksi. Luonto- ja eräoppaat järjestävät talvisia tutustumisia lähialueen kansallispuistoihin niin kävellen, fatbikellä kuin liukulumisuksillakin. Myös osa oppaista tarjoaa tutustumista potkukelkkojen pariin, jolla voi mennä lenkkiä järven jäällä tai hiekoittamattomalla kävelytiellä.

Talvella onnistuvat myös rauhoittavat joogat ja hyvinvointiluennot takkatulen äärellä tai kädentaitoja kehittävät kurssit esimerkiksi saippuapajan tai makramee -kurssin parissa.

Kesäelämykset Jyväskylässä

Kesäisin Jyväskylä on tulvillaan erilaisia elämys- ja aktiviteettivaihtoehtoja kansallispuistoista pienempiin luontopolkuihin sekä metsäpolkuihin. Hyvän oppaan palveluita hyödyksi käyttäen ryhmän voi viedä useampaankin kesäiseen luontokohteeseen vierailun aikana.

Kesäisin terassi- ja pihajoogat, betoninvalukurssit sekä erilaiset maastopyöräretket vievät vieraanne suomalaisen kesän ytimeen.

Jyväskylän sijainti keskellä luontoa ja vesistöä on erinomainen valttikortti kokous- ja kongressikaupungille.

 

“Savutuvan Apajan vahvuuksia on tunnelmallinen ympäristö, kiireetön tunnelma, kaunis kattaus, ja SuperHyvä lähiruoka – paikka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille!

Palveluketju toimii aina varausvaiheessa ryhmän erityistoiveet huomioon ottavan ideoinnin kautta ystävällisen tyylikkääseen toteutukseen, koko henkilökunta on kautta linjan mukana.

Vieraiden odotukset ylittyvät toistuvasti, ja teille toistuvasti konferenssi-illalliselle vierasryhmiä tuovana itse aina ilahdun ja nautin siitä, miten eleettömän täydellisesti kaikki teillä sujuu.

Suosittelen kympillä!”

Taru-Maija H-R, Jyväskylän Yliopisto.

 

Lue lisää Savutuvan Apajan referensseistä

Pyydä tarjous kokous- tai kongressi-illanvietosta