Juhlamenu Kuura on yhdistelmä perinteikkyyttä ja hienostuneita makuja. Menuun on huolellisesti valittu raaka-aineita, jotka korostavat aitoja suomalaisia makuja.
Juhlamenu Kuurassa voit maistaa myös oman pihan mehiläisten hunajan. Oma hunajatuotanto lisää puutarhamme satoa ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Mehiläisten pölytys on yksi tärkeimmistä elintarviketurvan ja elintarviketuotannon tekijöistä. Melkein kaikilla ruokalistoillamme on hunajaamme muodossa tai toisessa, esimerkiksi hunajapaahdettuja kasviksia, hunajamarinoitua punasipulia ja jälkiruokia.
Juhlien ykkösvalinta on Juhlamenu Kuura. Tämän tasokkaan menukokonaisuuden kruunaa Vilppulalaisen Niittymäen tilan naudan ulkofilee. Sen seurana tarjoillaan klassisen juhlava punaviinikastike ja Apajalla itsetehty mustaherukkahilloke oman pihan marjoista. Menua täydentää Apajalla graavattu Keurusselän kuha ja Laukaasta Rossin Kalan kylmäsavustetut lohirullat.
Yrttipaahdettua naudan ulkofileetä
Punaviinikastiketta
Mustaherukkahilloketta
Maalaisperunoita
Paahdettuja uunijuureksia
Punajuuri-vuohenjuustopaistosta
Kylmäsavulohirullia
Ginigraavattua kuhaa
Vihersalaattia
Keisarinjuustoa, rucolaa ja puutarhan vinegrette
Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä
Satokauden salaatinkastiketta, yrttiöljyä ja vinegretteä
Torpparin suolareunusleipää
Voita
Apajan juhlakakku*
Kahvia ja teetä
*Valmistamme kermatäytekakkuja, mousse- ja juustokakkuja; marjaisina, suklaisina tai hedelmäisinä