Tunnemme Apajalla ruoan alkuperän ja suosimme suurilta osin kotimaista, keskisuomalaista tuotantoa. Apajalla käyttämämme liha tulee keskisuomalaisilta tiloilta, kasvattajilta ja kalastajilta. Tunnemme sopimustoimittajamme henkilökohtaisesti ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota heidän tuotteita osana Savutuvan Apajan menuja. Yhteistyö paikallisten tahojen kanssa tukee kotimaisen maatalouden toimeentuloa ja lisää maakunnan elinvoimaisuutta.
Tämä loppusyksyn ja sydäntalven lämmittäjä on oiva valinta, kun kaipaatte kylmien päivien keskellä kynttilän ääressä nautittavia lämpimiä makuja. Kesäaikaan valmistamme menun kesän parhaimpia raaka-aineita käyttäen.
Koe tämä lähiruoasta valmistettu illallinen unohtumattomassa miljöössä.
Tämä lämminhenkinen menu sopii parhaiten loppusyksyn ja sydäntalven lämmittäjäksi. Kesäaikaan menussa korostuu kesän parhaimmat kasvikset ja juurekset.
Kuurassa tarjottava nauta on kasvatettu Niittymäen tilalla Vilppulassa. Niittymäen tilan ketju pellolta pöytään on läpinäkyvä ja he myyvät suurimman osan tuotteista ennakkovarausten mukaisesti.
Härkäruukkua
Mustaherukkahilloketta
Ruskistettua peruna-juurespyreetä
Paahdetuttuja uunijuureksia
Ginigraavattua kuhaa
Vihersalaattia
Vihreää perunasalaattia paahdetuilla siemenillä
Satokauden salaatinkastiketta, yrttiöljyä ja vinegretteä
Torpparin suolareunusleipää
Voita
Ruispannacottaa
Kahvia ja teetä