Sato kätkee sisäänsä suomalaisia satokauden parhaimpia raaka-aineita. Kesäaikaan tämä monipuolinen ja värikäs menu on parhaimmillaan oman pihan yrttien kruunaamana.
Kasvatamme Apajan omassa puutarhassa yrttejä ja kasviksia ruokaamme ja drinkkejämme maustamaan. Kesäisin ja alkusyksystä hyödynnämme Apajan omaa satoa osana menuja. Kasvatamme puutarhassamme muun muassa herneitä, kurkkuja, kirsikkatomaatteja ja mansikoita. Omenat, raparperit ja kuusenkerkät pääsevät käyttöön pakastuksen ja säilönnän voimin myös talvella.
Koe tämä lähiruoasta valmistettu illallinen Apajan miljöössä Jyväskylässä.
Tämän menun pääruokana tarjoiltava viljapossu tulee Pohjosahon tilalta Laukaasta. Tila on tuottanut laadukasta sianlihaa jo vuodesta 1988. Menussa maistuvat kesäaikaan Apajan oman puutarhan antimet yrttien ja kasvisten muodossa. Makua menuun tuovat Valion koskenlaskija sekä laukaalaisen Rossin Kalan savulohi.
Pitkään ja lempeästi kypsytettyä possunniskaa
Porterkastiketta
Koskenlaskijan perunoita
Paahdettua palsternakkaa ja punajuurta
Hunajapaahdettua kurpitsaa
Vihersalaatti
Savulohisalaatti
Satokauden salaatinkastiketta, yrttiöljyä ja vinegretteä
Torpparin suolareunusleipää
Voita
Jogurttimalja paahdetulla hunajakauralla ja marinoiduilla marjoilla
Kahvia ja teetä